«Σκηνικό συγκάλυψης» καταγγέλλει ο δήμαρχος Ραφήνας

Για «σκηνικό συγκάλυψης των πραγματικά υπεύθυνων» μίλησε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, λίγες ώρες μετά την κατάθεσή του, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, ,  και αποποιήθηκε κάθε ευθύνης λέγοντας ότι, «ο δήμος δε φέρει κανένα βάρος».

Έπειτα από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, η κ. Γνεσούλη έχει ήδη εξετάσει κι άλλους μάρτυρες, ενώ στη λίστα έχει συμπεριλάβει τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σήμερα Τρίτη, στην εισαγγελέα Πρωτοδικών μεταβαίνει ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

Ο κ. Μπουρνούς, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, εκτιμώντας μετά την πεντάωρη κατάθεσή του ότι υπάρχει «σκηνικό συγκάλυψης των πραγματικά υπεύθυνων».

Ο δήμαρχος χωρίς να κατονομάσει, είπε ότι οι ευθύνες ανήκουν σε εκείνους που «άφησαν τον κόσμο να καεί».

«Κανένας δεν πλησίασε, κανένα πυροσβεστικό δεν μπήκε μέσα. Τα αυτοκίνητα κάηκαν κι εγώ τα μάζεψα και από το δικό μου δήμο και από το δήμο Μαραθώνα», δήλωσε σχετικά και κληθείς να απαντήσει στο ποιον θα προστατέψει το σκηνικό που καταγγέλλει, απάντησε:

«Δεν γνωρίζω ποιος στήνει το σκηνικό, αλλά στήνεται για να προστατευτούν οι υπεύθυνοι» και αποποιήθηκε πάσας ευθύνης λέγοντας ότι, «ο δήμος δε φέρει κανένα βάρος».

Για την εκκένωση 

Επανερχόμενος στο ζήτημα της εκκένωσης των πληγεισών περιοχών την ώρα της φωτιάς, είπε ότι «φταίνε αυτοί που ήταν ανεπαρκείς εκείνη τη στιγμή. Σε εμάς δε δόθηκε καμία σύσταση για εκκένωση» και ερωτηθείς απάντησε ότι «σαφέστατα» επιχειρείται να αποδοθούν ευθύνες στον ίδιο.

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής, ο υπουργός Νίκος Τόσκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων της Πυροσβεστικής λένε πάντως το ακριβώς αντίθετο.

Ο κ. Μπουρνούς, σχετικά με τη δήλωση του Νίκου Τόσκα ότι ενημερώθηκε εκείνη τη στιγμή ο δήμος, το διέψευσε λέγοντας ότι «αυτό είναι ψέμα».

Αναφερόμενος στην τραγική μέρα, είπε ότι «κάποια στιγμή γύρισε η φωτιά ανάποδα και επικράτησε πανικός. Η φωτιά έτρεχε πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα».

Τέλος, κάνοντας εκτίμηση για τον αριθμό των θυμάτων από τη φονική φωτιά έκανε λόγο για «120 νεκρούς».

Την παραίτηση Ψηνάκη ζητούν 25 δημοτικοί σύμβουλοι

Στο μεταξύ, την παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη ζητούν οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι, εν μέσω σφοδρών επικρίσεων απ’ την τοπική κοινωνία για τις φονικές πυρκαγιές.

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να εγκριθεί σχετικό ψήφισμα, στο οποίο ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτηρίζεται «ανεπιθύμητος και άκρως επικίνδυνος».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here