«Προληπτικές» συλλήψεις Ελλήνων λίγο πριν από την κηδεία του Κατσίφα

Τέσσερις ‘Ελληνες προσήχθησαν από την αλβανική αστυνομία, ως «ύποπτοι για υποκίνηση επεισοδίων»  πιθανόν κατά τη διάρκεια της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα η οποία κανονικά θα τελεστεί στις 2 μ.μ.  στους Βουλιαράτες.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, ο έλεγχος στο ΙΧ των τεσσάρων Ελλήνων  έγινε λίγο έξω από την Κακαβιά και οι τέσσερις άνδρες θεωρήθηκαν ύποπτοι επειδή είχαν μαζί τους κουκούλες full face και μπλουζάκια που κατά τη γνώμη των Αλβανών  έγραφαν συνθήματα για τη Βόρεια Ήπειρο. Οι Αλβανοι αποφάσισαν μάλλον να «επιστρέψουν» τους 4 προσαχθέντες στην Ελλάδα -ουσιαστικά να τους απελάσουν-, αλλά συμφωνα με άλλες αλβανικές δημοσιογραφικές πηγές η προσαγωγή τους  θα μετατραπεί σε σύλληψη και  θα  οδηγηθούν στον εισαγγελέα για «κατοχή παράνομων αντικειμένων και  διασπορά συνθημάτων που προκαλούν μίσος».

Τώρα βέβαια κατά πόσον είναι «αλυτρωτικά» τα πειστήρια είναι άλλο ζήτημα, γιατί οι Αλβανοι αστυνομικοί έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με  τις κουκουλες και φωτογραφίες από μπουφάν που είχαν σήμα «Brigade Hellas» (Ελληνικη ταξιαρχία) και τίποτα παραπάνω, που σημαινει ότι δεν μπορούν να σταθούν οι κατηγορίες που θέλουν να απαγγείλουν και απλά τους κρατούν μέχρι να τελειώσει η κηδεία ή να τους απελάσουν.

Δεν γνωρίζουμε αν οι 4 Έλληνες είναι Βορειοηπειρώτες, δηλαδή αν έλκουν την καταγωγή τους απο την περιοχή της Βορείου Ηπειρου στη νότιο Αλβανια ή όχι. Προς τους Βουλιαράτες, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία δηλαδή,  απο χθες κινήθηκαν τόσο  Βορειοηπειρώτες που ζουν στην Ελλάδα όσο και Έλληνες υπήκοοι  που δεν έλκουν την καταγωγή τους απο εκεί.

5be4048e8c7d3

5be4048def1d8

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here