«Παιδιά μην κατηγορείτε τον εαυτό σας» λέει η χήρα του δύτη που χάθηκε για να τα σώσει

Συγκινεί η χήρα του δύτη καταδρομέα που έπαθε ασφυξία στην προσπάθειά του να σώσει τα 12 αγόρια και τον προπονητή τους στα σπήλαια της Ταϊλάνδης.

«Μην κατηγορείτε τον εαυτό σας παιδιά», βρήκε το κουράγιο να πει μέσα στη θλίψη της η νέα γυναίκα,  επειδή κάποια ενημερωτικά μέσα άρχισαν ήδη τον καταμερισμό ευθυνών γεμίζοντας όπως καταλαβαίνει ο καθένας, ενοχές και τους 12 εφήβους και τον 25χρονο προπονητή.

Αντίστοιχο  μεγαλείο είχαν δείξει και οι γονείς των παιδιών. Όταν ο προπονητής ως μοναδικός ενήλικας  έστειλε «έξω» μήνυμα «ζητώ συγγνώμη από τους γονείς»,  εκείνοι παρά την τρομερή αγωνία τους για τα παιδιά τους, του διαμήνυσαν το εξής:

«Κανένας γονιός δεν σε κατηγορεί  διόλου, γι’ αυτό μην κατηγορείς τον εαυτό σου και μην ανησυχείς»

gunan

Ο 38χρονος Σαμάρν Κουνάν, όταν αποστρατεύτηκε από τα «βατράχια» του ταϊλανδέζικου ναυτικού το 2006, άρχισε να εργάζεται ως διασώστης εκτάκτων περιστατικών στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ Σουβαρναμπούμι

Πήγε ως εθελοντής στα σπήλαια την πρώτη του μήνα και 6 μέρες μετά, δηλαδή στις 6 Ιουλίου, έπαθε ασφυξία ή πάντως λιποθύμησε. Αυτό συνέβη  την ώρα που έβαζε φιάλες σε διάφορα σημεία των σπηλαίων ώστε να τις βρίσκουν οι άλλοι δύτες στη διαδρομή εξόδου όταν θα έβγαζαν ένα ένα τα παιδιά έξω -όπως και τελικά έγινε δηλαδή. Όμως άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες ακριβώς, ο άτυχος Σαμάρν έχασε τις αισθήσεις του και παρότι είχε κοντά του δεύτερο δύτη, αυτός δεν μπόρεσε δυστυχώς να τον συνδράμει και όταν πλεον ανασύρθηκε έξω, ήταν νεκρός.

Ήταν  το μοναδικό θύμα της διεθνούς επιχείρησης διάσωσης.

«Μου λείπεις. Σ΄αγαπώ τόσο πολύ. Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ…»,  γράφει η χήρα του Βαλεεποάν Κουνάν στη λεζάντα κάτω από μια μαυρόασπρη φωτογραφία του συζύγου της, την οποία ανήρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram. «Τώρα πια,  ποιον θα φιλάω όταν ξυπνάω το πρωί;»

 

Ταϊλανδός καλλιτέχνης δεσμεύτηκε να φιλοτεχνήσει ένα άγαλμα του Σαμάρν το οποίο θα τοποθετηθεί έξω απο το σπήλαιο στην επαρχία Τσιάνγκ Ράι.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here