«Λάστιχο» η σχολική χρονιά: Παρατείνεται η φετινή, νωρίτερα ξεκινά η νέα – Τι δήλωσε η Νίκη Κεραμέως

Παράταση της σχολικής χρονιάς μέχρι τα τέλη Ιουνίου και νωρίτερα η έναρξη της νέας, αλλά όχι για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι το επικρατέστερο σενάριο που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό επιτελείο.

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα της  υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως  η οποία μίλησε σήμερα στο OPEN ενόψει της άρσης των περιοριστικών μέτρων και της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα. «Η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι το πιθανότερο σενάριο που επικρατεί αυτή τη στιγμή ενώ και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα» , δήλωσε η υπουργός.

Από το Ινστιτούτο Παιδείας έχει ζητηθεί , είπε η υπουργός , να δοθούν κατευθύνσεις για «την απολύτως αναγκαία ύλη που πρέπει να διδαχθούν οι μαθητές για να προαχθούν στην επόμενη τάξη».

Αναφερόμενη  στα πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να βιαστούν να επιστρέψουν οι φοιτητές στα αμφιθέατρα καθώς αποδίδει «εξαιρετικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το 96% καλύπτεται, δεν καλύπτονται τα κλινικά εργαστήρια. Βασική μας προτεραιότητα είναι τα κλινικά εργαστήρια και πώς και πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις εξαμήνου».

Για το ενδεχόμενο να νοσήσει κάποιο παιδί από κορονοϊό «υπάρχει μέριμνα για επαναληπτικές (σ.σ.: πανελλήνιες) εξετάσεις τον Σεπτέμβριο, όπως υπάρχει ήδη».

Για φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών παρέπεμψε στις επίσημες ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, ενώ για τις εξετάσεις στα ξενόγλωσσα πτυχία τόνισε ότι «έχουν γίνει ανακοινώσεις ήδη από τους ίδιους τους οργανισμούς».

Η υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τα σχολικά λεωφορεία, τα ενοίκια των φοιτητών, τα χρήματα που έχουν δοθεί για εκδρομές, τα ιδιωτικά δίδακτρα , χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις.

Πανελλαδικές εξετάσεις 

Μιλώντας  στην εκπομπή ΜEGA Σαββατοκύριακο για τις πανελλαδικές εξετάσεις η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη  έίπε ότι «είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά μας γνωρίζουν την ύλη τους. Ξέρουν επίσης ότι η πρόθεση είναι να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου. Ξέρουν περίπου το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν και την τελική ημερομηνία αλλά αυτό νομίζω είναι θέμα ημερών».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here