«Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς!» φώναξε πατέρας στον συλληφθέντα γιο του

 

Συγκίνηση προκάλεσε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στη χθεσινή συγκέντρωση συμπαράστασης στην Ευελπίδων κατά τη μεταγωγή των εννέα συλληφθέντων από τα επεισόδια στο Σύνταγμα. 

Την ώρα που η κλούβα οδηγούνταν στο Εφετείο, ο περήφανος πατέρας ενός από τους συλληφθέντες φώναξε στον 18χρονο γιο του, «Κώστα, Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς», αφού χθες ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Οι εννέα συνελήφθησαν προχθές μετά τη μεγάλη πορεία της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, που σημαδεύτηκε από τη δολοφονική επίθεση της ΕΛ.ΑΣ. κατά την οποία δεκάδες μηχανές της ομάδας «Δράση» έπεσαν με φόρα πάνω σε συγκεντρωμένους που δεν είχαν καμία σχέση με τα όποια επεισόδια συνέβαιναν λίγα μέτρα πιο πίσω.

Και οι εννέα θα βρεθούν το πρωί της Δευτέρας αντιμέτωποι με βαρύτατο κατηγορητήριο, καθώς τους αποδίδονται κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες.

Οι ίδιοι και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για συλλήψεις στον σωρό την ώρα που αποχωρούσαν από την κινητοποίηση, ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις από μαζικούς φορείς για αναίτιες συλλήψεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here