«Κλείνει» λόγω καύσωνα και η Ακρόπολη (!)

Νωρίτερα (δηλαδή στις 2 το μεσημέρι) κλείνει σήμερα και αύριο (22 και 23 Ιουλίου) ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου, λόγω καύσωνα.

Προφανώς το θέμα είναι ότι δεν θέλουν να εργάζονται υπό συνθήκες καύσωνα οι φύλακες. Κατανοητό. Όμως θέμα είναι και εκείνοι που έρχονται από την άλλη άκρη της γης για να δουν τον Παρθενώνα -θα μπορούσε δηλαδή ο χώρος να «κλείνει» το μεσημέρι και να ανοίγει αργά  το απόγευμα τουλάχιστον. Να κλείσει δηλαδή και το Σούνιο και όλοι οι εκτεθειμένοι  αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας και να μένουν κλειστοί βεβαίως  ένα μήνα κάθε σεζόν -γιατί έχουμε συνολικά 20 με 30 μέρες καύσωνα κατά μέσο όρο το χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο από το διαδίκτυο, μπορούν να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ έχει ως εξής:

«Λόγω καύσωνος και για την προστασία των επισκεπτών και των εργαζομένων, και σύμφωνα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία, ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης και του Διονυσιακού Θεάτρου κλείνει για το κοινό σήμερα, Κυριακή 22 Ιουλίου 2018 και αύριο Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στις 14:00. Οι επισκέπτες που έχουν ήδη εκδώσει ηλεκτρονικό εισιτήριο για τις συγκεκριμένες ημερομηνίες από το διαδίκτυο, παρακαλούνται να προσέλθουν στα εκδοτήρια προκειμένου να το αντικαταστήσουν με άλλο, σε ημερομηνία της αρεσκείας τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here