«Κελέση»: Οσα έχω καταθέσει είναι αληθή-Δεν με πίεσε κανείς-Δεν γνωρίζω τον Παπαγγελόπουλο-Ολική κατάρρευση του αφηγήματος περί δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis

Σε βαρύγδουπη κατάρρευση του κατηγορητηρίου περί δήθεν σκευωρίας στο σκάνδαλο Novartis οδήγησαν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων στην προανακριτική Επιτροπή τη Βουλής, αφήνοντας έκθετους τους κατηγόρους της πλειοψηφίας, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Μετά τον Μ. Σαράφη και η προστατευόμενης μάρτυρας με την κωδική ονομασία Αικ. Κελέση, εμμένει στις καταθέσεις της, αρνείται κάθε ανάμιξη και πίεση άλλων, επιβεβαιώνοντας τις σκανδαλώδεις πρακτικές της εταιρείας Novartis στην πολιτική τιμολόγηης των φαρμάκων.

Όσα έχω καταθέσει για το σκάνδαλο Νοβάρτις είναι αληθινά, φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής η προστατευόμενη μάρτυρας με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση». Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ίδια δήλωσε πως και εμμένει σε όσα έχει καταθέσει και επιβεβαιώνει το περιεχόμενό τους.

Τόνισε δε πως όσα έχει καταθέσει προκύπτουν από συγκεκριμένα έγγραφα σε συνδυασμό με την προσωπική της αντίληψη και γνώση. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και κατέθεσε στην Ελένη Τουλουπάκη προέρχονται από αρχεία υπολογιστών της Νovartis.

Στο ίδιο πλαίσιο, η μάρτυρας τόνισε πως αυτά που κατέθεσε είχαν να κάνουν με πρακτικές της εταιρείας Νοβάρτις, που είχαν την απόλυτη έγκρισή της. Πρόσθεσε δε πως όσα κατέθεσε, τα κατέθεσε αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια. Δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν, ήταν αποκλειστικά δικιά μου συνειδητή απόφαση, σημείωσε, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, η μάρτυρας.

Επιπλέον, επεσήμανε πως ούτε εμφανίστηκε ούτε εξετάστηκε ούτε και κατέθεσε σε αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, από την οποία εξετάζεται απόψε. Στην Εισαγγελία Διαφθοράς, σημείωσε, εμφανίστηκε κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here