«Καβαντζάρουν» προμήθειες στις βρετανικές βάσεις Κύπρου και Γιβραλτάρ για το ενδεχόμενο άτακτου Brexit

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sky News και του Εuronews εχουν οι Βρετανοί έχουν  ήδη ξοδέψει 23 εκατ. λίρες σε προμηθειες «για ωρα ανάγκης»  στις στρατιωτικές βάσεις τους στην Κύπρο και στο Γιβραλτάρ γοα το ενδεχομενο ή την πιθανότητα Brexit άνευ συμφωνίας

Οι αγορές αφορουν σε πυρομαχικά αλλά και τρόφιμα και νερό και φάρμακα, ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες ελλείψεις για το στράτευμα και τους συγγενεις τους σε περίπτωση άτακτου Brexit. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το ίδιο έκαναν και στις βάσεις τους στα νησιά Φώκλαντ στη Νότιο Αμερικη, αλλά και σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες τους σε βρετανικό έδαφος.

«Δεν μπορείς να υπηρετείς στο στρατό με άδειο στομάχι» φέρεται να δήλωσε ανώνυμα αξιωματούχος για να αιτιολογήσει τις «έκτακτες προμήθειες»

Η αποθηκευση γίνεται διότι σε περίπτωση άτακτου Brexit οι εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών για κάποιο μικρό διάστημα θα είναι προβληματικές

Σε ανακοίνωσή του το βρετανικο υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι είναι συνήθης πρακτική ο καταρτισμός σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. «Είναι απολύτως σωστό η κυβέρνηση να διασφαλίζει ότι είμαστε προετοιμασμένοι και με επαρκείς πόρους για μια σειρά σεναρίων όταν φύγουμε από την ΕΕ», προσθέτει η ανακοίνωση.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here