«Κατά λάθος συνελήφθη», οπότε αφέθηκε ελεύθερος ο Ρώσος επιχειρηματίας

«Εκ παραδρομής συνελήφθη και φυλακίστηκε ο Ρώσος οικονομολόγος, ειδικός σε θέματα ενέργειας Ευγένιος Καλίνιν» σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην εισαγγελία Εφετών, η οποία και διέταξε την αποφυλάκισή του.

Ο Ρώσος επιχειρηματίας και ειδικός στα ενεργειακά συνελήφθη στις 28/2/2019 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ενώ ερχόταν στην Ελλάδα για επαγγελματικους λόγους.

Τότε είχε «διαρρεύσει» ότι κατεζητείτο με ένταλμα των Ουκρανών. Σύμφωνα με τους Ουκρανους, ο Καλίνιν συνεργαζόταν με έναν επιχειρηματία που κατηγορείται στη χώρα τους για απάτη και μεγάλη φοροδιαφυγή. Ο Καλίνιν εξαρχής δήλωσε ότι δεν ειχε καμια σχέση με την εταιρεία η οποια φέρεται αναμεμιγμένη υποθεση απάτης και φοροδιαφυγής.

Ωστόσο όπως αναφέρεται στη σχετική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών με την οποία αποφυλακίστηκε, ο Καλίνιν συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του.

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα κ. Τσάικα στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης και στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Καλίνιν αναχώρησε για τη χώρα του, συνοδευόμενος από διπλωμάτες της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να του συμπαρασταθεί.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Καλίνιν, τον κ .Γιάννη Ραχιωτη, «ο Ρώσος οικονομολόγος εκφράζει την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους Ελληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του και στα ΜΜΕ, διεθνή και τοπικά, που τον προστάτεψαν με τη δημοσίευση της παράνομης και άδικης σύλληψής του. Προπαντός ευχαρίστησε τις κρατικές Αρχές της χώρας του για την άμεση αντίδρασή τους και τη στήριξη που του παρείχαν από την πρώτη στιγμή».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here