«Φασισμός είναι να τρώει φωτοβολιδα στο κεφάλι η αδελφή μου» – Ασχημα χτυπημένο το 19χρονο κορίτσι

Πολυ άσχημα τραυματισμένο είναι το 19χρονο κορίτσι που χτυπήθηκε στο πρόσωπο και στον αυχένα σε διαδήλωση στο Αγρίνιο, σε φάση συγκρούσεων διαδηλωτών και αστυνομίας, ενώ αυτό απλά είχε βγει για διάλειμμα απο το φροντιστήριο και έτρωγε παγωτο σε ένα παγκάκι.

Το κορίτσι χτυπήθηκε στο πρόσωπο με άγνωστο αντικείμενο και πέφτοντας προς τα πίσω, χτύπησε και στο πίσω μέρος του κρανίου και στον αυχένα.

Καθόταν με συμμαθητές και συμμαθήτριες στο παγκάκι και ο πετροπολεμος επεκτάθκε ξαφνικά προς τα εκεί. Δεν ξέρουμε ακόμη αν έφαγε καταπρόσωπα μεγάλη  πέτρα ή φωτοβολίδα. Πιθανοτερο θεωρήθηκε κατ΄αρχήν να επρόκειτο για  αυτοσχέδια ναυτική φωτοβολίδα.  Η θεωρία ότι ήταν δακρυγόνο ή βομβιδα κρότου-λαμψης (δηλαδή αστυνομικής προέλευσης) αναιρείται απο το γεγονός ότι δεν φέρει εγκαύματα αλλά ούτε και είδαν οι παριστάμενοι κάτι τέτοιο, ενώ οι αυτόπτες απεναντίας είπαν ότι το αντικειμενο πετάχτηκε απο την πλευρά των κουκουλοφόρων και όχι των αστυνομικών.

Το μόνο βέβαιο ειναι ένα κοριτσι  υπέστη σοβαρές κακώσεις, έσπασαν δόντια και μυτη και θα χρειαστεί προς το παρόν άμεσα δυο χειρουργεία και μακροπρόθεσμα περισσότερα….

Συγγενείς της 19χρονης Μαρίας είπαν ότι έγινε μια επέμβαση, όμως θα γίνει άλλη τη  Δευτέρα.

«Ούτε καν κοντά δεν ήταν», είπε θεία της. «Και όπως καθόντουσαν στο παγκάκι πέταξαν κάτι στην μεριά τους και πέτυχαν το παιδί στο κεφάλι. Το χτύπησαν στο κεφάλι όπως ήταν ξέγνοιαστο. Δεν μπορούν να ελέγξουν δέκα άτομα; Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το πράγμα… Εάν ο Παύλος Φύσσας ήταν ζωντανός δεν πιστεύω να ήθελε αυτά τα πράγματα. Πετούσαν στους αστυνομικούς τα μάρμαρα και χτύπησαν το κοριτσάκι μου. Δεν συμμετείχε στην διαδήλωση ήταν στο φροντιστήριο. Έπιασαν λέει έξι άτομα, και τι θα τους κάνουν; Θα τους πάνε μέσα και μετά θα τους βγάλουν. Πρώτα ο Θεός ελπίζουμε το κορίτσι μας μετά το χειρουργείο να επανέλθει και να είναι καλά. Είμαστε πολύ σοκαρισμένοι από όλο αυτό που συνέβη στο παιδί μας» κατέληξε η γυναικα

Ο αδελφός της  έγραψε:

«Φασισμός, αναρχοάπλυτα που αγοράζετε τα τσιγαριλίκια και τις φωτοβολίδες με τα λεφτά του μπαμπά, είναι να τρώει φωτοβολίδα στο κεφάλι η ίδια μου η αδελφή, επειδή έτυχε να βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή. Σε αυτή την κοινωνία ζούμε.»

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here