«Εψαλαν» τα κάλαντα στον πρωθυπουργό (βίντεο)

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/T. ΜΠΟΛΑΡΗ

Μαθητές από διάφορα σχολεία της Αθήνας «έψαλαν» τα κάλαντα στο πρωθυπουργό. Το Μέγαρο Μαξίμου πέρασαν μαθητές από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λυκειο Αλίμου, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης, το 78ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο.

Χαρούμενες στιγμές σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, με κάλαντα των Χριστουγέννων από το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αλίμου, το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Αλσούπολης, το 78ο Νηπιαγωγείο Αθηνών και το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο. »
Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!», αναφέρει στο facebook ο πρωθυπουργός.

Την παράσταση έκλεψε το μικρό κοριτσάκι εργαζομένου στο Μέγαρο Μαξίμου, που φορώντας το κόκκινο, αγιοβασιλιάτικο σκουφί της, στεκόταν σοβαρό και ήρεμο μπροστά στην κ. Μπαζιάνα, όσο τα μεγαλύτερα παιδιά τραγουδούσαν

Τα παιδιά από το Διαπολιτισμικό,  αφρικανικής καταγωγής στην συντριπτική τους πλειονότητα, αντάλλαξαν ευχές με τον πρωθυπουργό και τραγούδησαν τα κάλαντα αλλά και ένα κενυάτικο τραγούδι, το «kothbiro» με στίχους στα κενυάτικα και στα ελληνικά. Οι μικροί μαθητές πρόσφεραν στον πρωθυπουργό μία ζωγραφιά, που έγραφε «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι», με τον Αλ. Τσίπρα να τους δωρίζει από ένα βιβλίο με το μυθιστόρημα της πεζογράφου Άλκης Ζέη, «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν 149 παιδιά από τη Νιγηρία, την Κένυα, τις Φιλιππίνες, τη Γεωργία, την Κίνα, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τις Σεϋχέλλες, την Αιθιοπία, τη Συρία, το Πακιστάν, το Ιράν.

Αφού τραγούδησαν, τα παιδιά με τον πρωθυπουργό πέρασαν στην αίθουσα συσκέψεων, όπου τα ρώτησε τι θέλουν να γίνουν όταν μεγαλώσουν. «Δασκάλα» απάντησαν τρία κορίτσια, ενώ ενας συμμαθητής τους είπε ότι θέλει να φτιάχνει αεροπλάνα και οι δίδυμες Λακίσα και Λατίφα, ντυμένες στα κόκκινα, πληροφόρησαν τον Αλ. Τσίπρα ότι μιλούν και σουαχίλι.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here