«Έπνιξα το βρέφος με ένα κορδόνι» – Σοκάρει η ομολογία της 19χρονης – Τι λέει στην απολογία της

Με λεπτομέρειες που σοκάρουν περιγράφει η 19χρονη πώς γέννησε το μωρό της και στη συνέχεια το σκότωσε. 

Την Πέμπτη η νεαρή και η μητέρα της απολογούνται ενώπιον του 3ου τακτικού ανακριτη για την δολοφονία του βρέφους το οποίο εντοπίστηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη από ρακοσυλλέκτη.

Οι καταθέσεις των δυο γυναικών δεν συμπίπτουν, ειδικά ως προς το τι πραγματικά συνέβη από τον τοκετό έως και τη στιγμή κατά την οποία πετάχτηκε το νεογνό στα σκουπίδια.

Σύμφωνα πάντως με το διαβιβαστικό της Ασφαλείας, το πτώμα του νεογνού βρέθηκε τοποθετημένο εντός πλαστικής σακούλας, με την ένδειξη ΑΒ . Ηταν μέσα στον κάδο, γυμνό, ενώ ο ομφάλιος λώρος δε είχε αποκοπεί και ήταν τυλιγμένος γύρω από το λαιμό του. Στο λαιμό του, ήταν επίσης περιδεδεμένο ένα τμήμα κορδονιού, ενώ στη στοματική κοιλότητα υπήρχαν τεμάχια χαρτιού.

Από τη νεκροψία – νεκροτομή, προέκυψε ότι το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό και ο θάνατος επήλθε «συνέπεια περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφάλιου λώρου και δια βρόγχου, καθώς και απόφραξης της στοματικής κοιλότητας δια τεμαχίου χάρτου».

Η Χ.Σ. προσήχθη στην υπηρεσία μας και ομολόγησε την πράξη της. Ανέφερε πως η κύηση προέκυψε τυχαία, ύστερα από περιστασιακή επαφή που είχε με άνδρα τον οποίο γνώρισε μέσω κοινών γνωστών και με τον οποίο δεν διατήρησε επικοινωνία έκτοτε.

Η ίδια αντελήφθη την κύηση, όταν έφτασε σε προχωρημένο στάδιο 7 μηνών και αποφάσισε να την αποκρύψει από τη μητέρα και τον αδελφό της, με τους οποίους διέμενε, προκειμένου να αποφύγει τις αρνητικές αντιδράσεις τους.

Περίπου ώρα 11.30 στις 24.2.18, ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού ενώ βρισκόταν στο διαμέρισμα με τη μητέρα της. Ολοκλήρωσε τον τοκετό μέσα στο μπάνιο, με τη βοήθεια της μητέρας της, η οποία πληροφορήθηκε το γεγονός – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης – μόλις εκείνη τη στιγμή.

Ομολόγησε ότι τύλιξε η ίδια το λαιμό του βρέφους με ένα κορδόνι και έφραξε το στόμα του με κομμάτια χαρτιού, τα οποία της έδωσε η μάνα της. Ωστόσο ισχυρίστηκε πως η μητέρα της δεν έβλεπε τις πράξεις της διότι βρισκόταν έξω από τη μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου. Ακολούθως ενημέρωσε τη μητέρα της για το θάνατο του νεογνού, ενώ εκείνη βρισκόταν έξω από το μπάνιο.

Ισχυρίστηκε πως τοποθέτησε με τη βοήθεια της μητέρας της το νεογνό σε μια σακούλα, και η μητέρα της ήταν αυτή που την πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

Σε απόσπασμα υλικού που κατασχέθηκε από κάμερα ασφαλείας, αναγνώρισε τη μητέρα της η οποία κρατούσε στα χέρια της δυο σακούλες και κατευθυνόταν στον κάδο.

Η μητέρα εξεταζόμενη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε πως η κόρη της ήταν έγκυος. Αντελήφθη ότι γέννησε, αμέσως μετά τον τοκετό, ενώ ήδη βρισκόταν εντός του σπιτιού, έξω από το μπάνιο, όταν το νεογνό ήταν ήδη νεκρό, ισχυρισμός που βρίσκεται σε αντίθεση με αυτόν της κόρης της. Ομολόγησε όμως ότι το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων.

Τι είπαν στις απολογίες τους

Η 19χρονη Χ.Σ είπε:

«Εχω χάσει τον μπαμπά μου πριν από έξι χρόνια και ζω με τον αδελφό και τη μητέρα μου. Μέχρι το 2016 μέναμε στη Λήμνο. Από εκεί φύγαμε και ήρθαμε Αθήνα, γιατί είχα μπλέξει με ένα παιδί από την Αλβανία που το λέγανε HAJDAR MULLETI και τον φώναζαν Γιώργο. Είχαμε σχέση έναν χρόνο. Καταλάβαμε ότι ήμουν έγκυος, αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφάσισα να κάνω έκτρωση γιατί ήμουν πολύ μικρή και οι δικοί μου, ήθελαν να ξεκόψω από αυτόν τον άνθρωπο. Αυτός ο άνθρωπος, ο Γιώργος, με χτύπαγε , μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατί έπινε και μας είχε φάει πολλά λεφτά. Με πίεζε δηλαδή να του δίνω από τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου. Με πήγε η μάνα μου στην Αθηνά και έκανα έκτρωση στο «Αλεξανδρα», γυρίσαμε Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου.

Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κώστα, είναι έλληνας από κοινή παρέα, ξέρω μόνο ότι έμενε στο Περιστέρι. Μια φορά κάναμε σεξ χωρίς προφυλακτικό. Μετά τον Κώστα, γνώρισα τον Κυριάκο από τα Άνω Λιόσια και κάναμε σεξ αλλά όλες τις φορές είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν είχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περίεργο με το σώμα μου, γιατί έχω μεγάλη κοιλιά ούτως ή άλλως, έχω θυρεοειδή και τρώω κιόλας και νόμιζα ότι είχα πάρει κιλά. Μετά την Πρωτοχρονιά κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά, ένιωθα να κινείται κάτι. Σκέφτηκα ότι είχα κάνει σεξ με τον Κώστα χωρίς προφύλαξη και είμαι έγκυος.

Με κυρίευσε ο φόβος, φοβήθηκα μην καταλάβουν τίποτα η μάνα και ο αδελφός μου και τους χάσω για πάντα. Είναι οι μόνοι που έχω στην Ελλάδα. Μπήκα και είδα βίντεο με γέννες για να ξέρω τι να κάνω…»

Η ίδια συμπληρώνει:

«Μια φορά όταν γύριζα από το σχολείο πήγα και άφησα κι εγώ λουλούδια, εκεί όπου άφηναν και οι υπόλοιποι, για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτό που έκανα… Δεν ήθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν πάρα πολύ τι θα γινόταν αν το μάθαινε η οικογένειά μου».

Στη συμπληρωματική απολογία της, κατέθεσε:

«Τα περισσότερα από όσα είπα παραπάνω ήταν αλήθεια, αλλά ήθελα να προστατεύσω τη μάνα μου. Μέχρι εκείνη την ημέρα δεν ήξερε πως ήμουν έγκυος. Οταν με έπιασαν οι πόνοι, αναγκάστηκα να της το πω. Μπήκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απ’ έξω, γιατί δε χωρούσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν έτσι όπως ήταν η πόρτα.

Γέννησα, το έπλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πήγε στο στήθος μου κι έφαγε. Μετά από λίγη ώρα, άκουσα το μωρό να βγάζει κάποιους περίεργους ήχους. Είδα πως από τη μύτη και το στόμα έτρεχε αίμα και δεν ανέπνεε. Μου είπε πως τα παλιά χρόνια βάζανε λίγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να τραβήξει το αίμα… Αφού έβγαλα το χαρτί από το στόμα, πήρα ένα κομμάτι από κορδόνι που βρήκα μέσα στο μπάνιο και το έδεσα στο λαιμό του μήπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φώναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι άλλο χαρτί και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανέπνεε και το άφησα όπως ήταν. Φώναξα στη μάνα μου πως το παιδί δεν ανέπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάματα και είπε «τι θα κάνουμε τώρα;». Εγώ της είπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μέσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγώ έμεινα στο δωμάτιο μου και ζήτησα από τη μαμά μου να πάει να αφήσει κάπου έξω τη σακούλα με το μωρό.

  Τι είπε η μητέρα της

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία.

Ωστόσο από την πλευρά του συνηγόρου τους θα ζητηθεί η μετατροπή της κατηγορίας σε παιδοκτονία για την 19χρονη και συνεργεία σε ανθρωποκτονία για τη μητέρα της. Παράλληλα, θα ζητηθεί ο διορισμός ψυχιάτρου πραγματογνώμονα καθώς η υπεράσπιση υποστηρίζει πως η 19χρονη πάσχει από επιλόχειο κατάθλιψη και βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

«H μητέρα μου με βοήθησε στον τοκετό, εγώ τύλιξα με κορδόνι το λαιμό του νεογέννητου και έφραξα το στόμα του με κομμάτια χαρτιού».

Από την πλευρά της η μητέρα φέρεται να υποστηρίζει «βοήθησα την κόρη μου στον τοκετό και λόγω της κατάστασής της στη μεταφορά και την εναπόθεση στον κάδο απορριμμάτων».

Απολογία 19χρονης

«Εχω χάσει τον μπαμπά μου πριν απο έξι χρόνια  και ζω με τον αδελφό και τη μητερά μου. Μεχρι 2016 μέναμε στη Λήμνο. Απο εκεί φυγαμε και ηρθαμε Αθήνα γιατι ειχα μπλεξει με ενα παιδί απο την Αλβανία που το λέγανε HAJDAR MULLETI και τον φωναζαν Γιωργο. Ειχαμε σχέση έναν χρόνο. Κατάλαβαμε ότι ημουν έγκυος , αλλά το καταλάβαμε νωρίς και αποφασισα να κάνω έκτρωση γιατι ημουν πολύ μιρκή και οι δικοί μου, ηθελαν να ξεκόψω απο αυτον τον άνθρωπο. Αυτος ο άνθρωπος, ο Γιωργος, με χτυπαγε , μου συμπεριφερόταν άσχημα γιατι επινε και μας ειχε φάει πολά λεφτά. Με πιεζε δηλαδή να του δίνω απο τα λεφτά που μας έστελνε ο αδελφός μου.

Με πηγε η μάνα μου στην Αθηνα και έκανα έκτρωση στο Αλεξανδρα, γυρίσαμε Λήμνο και μετά πάλι Αθήνα για μόνιμα με τον αδελφό μου. Την άνοιξη του 2017 τραβιόμουν με ένα παιδί που τον λένε Κωστα, ειναι έλληνας απο κοινή παρέα, ξερω μονο ότι έμενε στο Περιστέρι.  Μια φορά καναμε σεξ χωρις προφυλακτικό.

Μετά τον Κωστα, γνωρισα τον Κυριάκο απο τα Ανω Λιόσια και καναμε σεξ  αλλα ολές τις φόρες είχε χρησιμοποιήσει προφύλαξη. Δεν ειχα καταλάβει να συμβαίνει κάτι περιεργο με το σώμα μου , γιατι εχω μεγάλη κοιλιά ουτως ή άλλως, εχω θυρειειδή  και τρωω κιόλα ςκαι νόμιζα ότι ειχα πάρει κιλά.

Μετα την Πρωτοχρονιά καταλαβα ότι κατι δεν πάει καλά , ενιωθα να κινειται κάτι. Σκεφτηκα ότι ειχα κάνει σεξ με τον Κωστα χωρις προφύλαξη και ειμαι έγκυος. Με κυρίευσε ο φόβος , φοβηθηκα μην καταλαβουν τίποτα η μανα και ο αδελφος μου και τους χασω για πάντα . Ειναι οι μόνοι που εχω στην Ελλάδα. Μπηκα και ειδα βιντεο με γένες για να ξερω τι να κάνω».

Στη συνέχεια περιγραφει πως γέννησε μόνη της και ήταν γυρισε η μανα και ο αδελφός της και το πεταξε στα σκουπίδια μονη της.

«Μια φορά όταν γυριζα απο το σχολείο πηγα και άφησα κι εγω λουλούδια εκεί που αφηναν και οι υπόλοιποι για να μπορέσω κάπως να συγχωρεθώ για αυτο που έκανα. Δεν ηθελα να σκοτώσω το μωρό, απλά φοβόμουν παρα πολύ τι θα γινόταν αν το μαθαινε η οικογένειά μου».

Τι είπε στη συμπληρωματική της κατάθεση

Τα περισσότερα απο όσα ειπα παραπάνω ηταν αληθεια αλλά ηθελα να προστευσω την μάνα μου. Μεχρι εκείνη την ημερα δεν ηξερε πως ημουν έγκυος. Οταν με επιασαν οι πόνοι αναγκαστηκα να της το πω. Μπηκα στο μπάνιο και εκείνη κάθισε απεξω γιατι δεν χωρουσαμε. Δεν μπορούσε να δει τι γινόταν ετσι που ηταν η πόρτα.

Γέννησα, το επλυνα στο νιπτήρα κι εκείνο πηγε στο στηθος μου και εφαγε. Μετα απο λιγη ωρα ακουσα το μωρο να βγάζει καποιους περιεργους ήχους. Ειδα πως απο τη μυτη και το στομα ετρεχε αιμα και δεν ανέπνεε.

Μου ειπε πως τα παλιά χρόνια βαζανε λιγο χαρτάκι μέσα στο στόμα του παιδού για να τραβήξει το αιμα…αφού έβγαλα το χαρτι απο το στομα , πηρα ενα κομματι απο κορδόνι που βρηκα μεσα στο μπάνιο και το εδεσα στο λαιμό του μηπως ενοχληθεί και αντιδράσει. Μετά φωναξα τη μαμά μου να μου φέρει κι αλλο χαρτι και το έβαλα στο στόμα του. Αλλά πάλι δεν ανεπνεε και το άφησα οπως ηταν. Φώναξα στη μανα μου πως το παιδί δεν ανεπνεε, δεν ζούσε και εκείνη έβαλε τα κλάμματα και ειπε «τι θα κάνουμε τώρα».

Εγώ της ειπα να φέρει μια σακούλα για να βάλω μεσα το μωρό, μαζί με άλλα σκουπίδια και να το αφήσουμε κάπου έξω. Εγω εμεινα στο δωμάτιο μου και ζητησα απο τη μαμά μου να πάει να φήσει κάπου έξω τη σακούλα με το μωρό.

Μητέρα 19χρονης: Ανοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό

Ο σύζυγος μου Γ. Σ. πέθανε από καρκίνο το 2012. Ήρθαμε στην Αθήνα από τη Λήμνο, ο γιος μου δουλεύει και η κόρη μου πηγαίνει σχολείο για να γίνει φαρμακοποιός. Στα τέλη Φλεβάρη 2018, η κόρη μου η Χαρούλα μου είπε πως πονάει η μέση της. Δεν έδωσα σημασία γιατί πίστευα πως είναι από την περίοδο που έχουν οι γυναίκες. Μετά δυο μέρες, η Χαρά ήταν στο μπάνιο για ώρα, και μπήκα με το ζόρι, η Χαρούλα μου είπε ότι έκανε μαλακία. Της έριξα ένα χαστούκι για να μιλήσει, γιατί δεν απαντούσε. Τότε μου έδωσε μια σακούλα και μου είπε να την πάρω και να την πετάξω. Είδα μέσα το μωρό το οποίο ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι. Μου φάνηκε πεθαμένο και είδα ότι μέσα στο στόμα του είχε χαρτιά.
Τρελάθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Ρωτούσα συνέχεια γιατί έβαλε το μωρό μες στη σακούλα και γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του. Της είπα ότι δεν έπρεπε να κάνει αυτό το κακό, γιατί θα μπορούσαμε να δίναμε κάπου το μωρό, σε μια οικογένεια που δεν έχει παιδιά. Δεν μου απαντούσε. Μετά ξαναείδα ότι δεν ζει το μωρό και αφού είχε πεθάνει και δεν μπορούσαμε να το δώσουμε κάπου, αναγκάστηκα να πάω να το πετάξω… Άνοιξα τον πρώτο κάδο που βρήκα μπροστά μου και πέταξα τη σακούλα με το μωρό. Δεν παράχωσα τη σακούλα, απλά την άφησα μέσα.
Τη ρώτησα γιατί έμεινε έγκυος, ποιος είναι ο πατέρας, γιατί έβαλε τα χαρτιά στο στόμα του μωρού, αλλά απάντηση δεν έπαιρνα… Μετά από δυο μέρες είδα κόσμο μαζεμένο γύρω από τον κάδο. Γινόταν χαμός, αστυνομία, κανάλια. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα πως έλεγαν για ένα πεθαμένο μωρό.
Δεν ήξερα τι να κάνω. Ήθελα να πάρω ένα πιστόλι και να το βάλω στο κεφάλι μου. Η κόρη μου έκλαιγε όλη την ημέρα και δεν μου μιλούσε. Δεν είπα τίποτα σε κανέναν. Φοβόμουν μήπως πάει στη φυλακή το παιδί μου ή εγώ. Ντρεπόμουν και τον κόσμο. Τι θα έλεγαν οι γείτονες και οι συγγενείς αν το μάθαιναν…»
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here