«Είστε όλοι ψεύτικοι» έγραψε η ιδρύτρια των FEMEN και αυτοκτόνησε

«Είστε όλοι ψεύτικοι…».

Με τη φράση αυτή η ηλικίας 31 ετών  Ουκρανή ζωγράφος  Οξάνα Σάτσκο, μία από τις γυμνόστηθες ακτιβίστριες που δημιούργησαν το κίνημα των FEMEN, αυτοκτόνησε στο σπίτι της στο Παρίσι. Είχε αποχωρήσει από την οργάνωση πριν απο 5 χρόνια, ύστερα απο διαφωνίες με τις άλλες δύο συνιδρύτριες,  θεωρώντας την προσπάθεια πλεον νεκρή.

Η οργάνωση προτάσσοντας τα στήθη των μελών της και γράφοντας συνθήματα στο σώμα τους, έδινε  το «παρών» σε μεγάλα γεγονότα προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών και τη δημοκρατία, να χτυπήσει την διαφθορά και την πορνεία.

Αποτέλεσμα εικόνας για oxana femen

Η FEMEN είχε συσταθεί το 2008 στην Ουκρανία και είχε σοκάρει συχνά-πυκνά με τον φεμινισμό και τον ακτιβισμό της, Η Οξάνα ήταν η ψυχή του κινήματος και ένα από τα τρία ιδρυτικά μέλη του.

Είχε δε συλληφθεί από την αστυνομία πάνω από εκατό φορές

Το κίνημα των FEMEN το 2012 εξαπλώθηκε στη Γαλλία. Ένα χρόνο αργότερα η Οξάνα βρέθηκε αυτοεξόριστη στη Γαλλία αφού είχε μπει πολλές φορές στο μάτι των ρωσικών αρχών λόγω της έντονης κριτικής που ασκούσε στον Πούτιν. Τα άλλα μέλη των FEMEN είχαν καταγγείλει ότι το 2011 η Οξάνα και άλλες δύο γυναίκες είχαν απαχθεί από πράκτορες στη Λευκρωσία,είχαν ξυλοκοπηθεί και είχαν εξαναγκαστεί να γδυθούν.

Το 2013 αποχωρεί από το κίνημα λέγοντας  οτι πλέον θα ασχοληθει με τη ζωγραφική

«Θα παραμείνω για πάντα μία Femen αλλά αυτό το κίνημα είναι νεκρό γιατί η κοινωνία το σκότωσε. Μετά από έξι χρόνια, το επαναστατικό αυτό κίνημα παραπαίει», είχε δηλώσει η Οξάνα το 2016

 

nekr_01

Αποτέλεσμα εικόνας για oxana femen

 –

Το 2016 ζωγράφισε την Παναγία με μπούρκα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here