«Εφυγε» ο διευθυντής της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Έφυγε από τη ζωή χτες το βράδυ ο Σπύρος Δούκας, 90 ετών, γενικός διευθυντής της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Ο Σπύρος Δούκας έφυγε ξαφνικά απο καρδιακό επεισόδιο στο σπίτι του στις 8:40 το βράδυ

Από το 1986 ως το 2011 είχε την έκδοση της «Πελοποννήσου» μαζί με την σύζυγό του Νανά Δουκα, ενώ ήταν εκ των ιδρυτικών μελών του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων.

Γεννημένος στην Κέρκυρα, έτρεφε μεγάλη αγάπη για το νησί των Φαιάκων. Υπηρέτησε την στρατιωτική θητεία του ως έφεδρος αξιωματικός και για τις υπηρεσίες του στην Πατρίδα παρασημοφορήθηκε.

Συνέδεσε τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του με τη ΔΕΗ, στην οποία υπήρξε διευθυντικό στέλεχος.

Μετά τον γάμο του με τη Νανά Δούκα, μπήκε στην οικογένεια της εφημερίδας «Πελοπόννησος», αναλαμβάνοντας αρχικά την ευθύνη των οικονομικών υποθέσεων του εκδοτικού οργανισμού.

Το 1987 ανέλαβε τα ηνία της εφημερίδας και ταυτόχρονα την βαριά ευθύνη να την καθοδηγήσει στο μέλλον. Επί των ημερών του, μέχρι και το 2011, η «Πελοπόννησος» γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Με τη σύζυγό του δημιούργησαν το 2000, το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα», στη μνήμη της κόρης τους, με σκοπό τη χορηγία έργων και την προσφορά παντός είδους κοινωφελών υπηρεσιών προς την πατραϊκή κοινωνία. Από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα το Ίδρυμα «Λήδας, Νανάς και Σπύρου Δούκα» στήριξε δεκάδες φορείς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here