«Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφταιγα εγώ» λέει συγκλονισμένος ο σαϊτομάχος που άθελά του στέρησε ζωή

Ο ηλικίας 62 ετών σαϊτομάχος που κατηγορείται ότι η δική του σαΐτα τραυμάτισε θανάσιμα τον άτυχο εικονολήπτη Κώστα Θεοδωρακάκη,  στην κατάθεσή του περιγράφει με λεπτομέρειες πώς διαδραματίσθηκαν τα γεγονότα:

(Την κατάθεση έφερε στη δημοσιότητα το Open TV στο απογευματινό του δελτίο)

  • «Είμαι 62 χρονών και επί πενήντα χρόνια παίρνω μέρος στον σαϊτοπόλεμο χωρίς ποτέ να γίνει κάποιο ατύχημα, από εμένα. Δυστυχώς κάποια στιγμή, όπως κρατούσα στο χέρι μου αναμμένη μία σαΐτα, πήρε φωτιά μία άλλη σαΐτα που ήταν μέσα στο ταγάρι μου και το τρύπησε. Η σαΐτα αυτή έφυγε από την κάτω πλευρά του ταγαριού και οι υπόλοιπες σαΐτες πήραν και αυτές φωτιά. Τότε, έβγαλα το ταγάρι και το άφησα στο έδαφος και αμέσως το πάτησα, για να μην φύγουν οι υπόλοιπες σαΐτες και πάνε προς τον κόσμο… Δεν μπορώ να πιστέψω ότι από τη δική μου σαΐτα σκοτώθηκε άνθρωπος».
  • «Δεν κατάλαβα τι έγινε εκείνη τη στιγμή, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου όταν συνειδητοποίησα ότι χάθηκε μια ζωή. Λυπάμαι πάρα πολύ. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια»

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μέλη των μπουλουκιών που συμμετείχαν στον σαϊτοπόλεμο, δεν μπορούν να πιστέψουν ούτε εκείνοι το κακό που συνέβη.

Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός ότι λίγες ημέρες πριν ο ηλικιας 62 ετών σαϊτομάχος 62χρονος έδινε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι για τις προετοιμασίες του σαϊτοπόλεμου και ευχόταν να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα την ημέρα του εθίμου.

«Κρατάμε το έθιμο με προσοχή, να μη γίνει καμιά ζημιά», είχε πει.

Τα παιχνίδια που έπαιξε η μοίρα  στον άτυχο κάμεραμαν περιέγραψε στο ΟPEN TV και τον Δημήτρη Φρέσκο, ο δημοσιογράφος Θοδωρής Σαραντόπουλος.  Όπως είπε, ο  Κώστας Θεοδωρακάκης, ο οπερατέρ που έχασε τη ζωή του στον σαϊτοπόλεμο,  κατά το παρελθόν είχε βιντεοσκοπήσει με την κάμερά του ένα παιδί που είχε καεί από το ίδιο έθιμο!

Το έθιμο του σαϊτοπόλεμου κρατάει από το 1821. Τα μπουλούκια προετοιμάζονται ένα χρόνο για το πέταγμα της σαΐτας ανήμερα το Πάσχα, εν γνώση του δημοτικού συμβουλίου που τα χρηματοδοτεί, αλλά και της ΕΛΑΣ. Τα μέτρα ωστόσο που είχαν ληφθεί, όπως όλοι λένε εκ των υστέρων, ήταν ελλειπή. Ο Δήμαρχος Καλαμάτας από την πλευρά του, υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις του περί dna παρερμηνεύθηκαν από τους δημοσιογράφους, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική».

«Υπέστην bullying  από τους δημοσιογράφους», είπε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας όσα είπε ο γαλάζιος δήμαρχος, έκρινε ως άστοχη την αρχική του δήλωση περί DNΑ,  όμως είπε ότι την ανασκεύασε στη συνέχεια και δεν υπάρχει κανένα ζητημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης την Παρασκευή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here