«Αδειασμα» Δένδια σε Πελώνη-Μαξίμου: Διάβημα στην Άγκυρα για το… γαλλικό θέμα

Μπορεί για την κυβερνητική εκπρόσωπο η τουρκική παρενόχληση γαλλικού ερευνητικού σκάφους που συνοδευόταν από ελληνική φρεγάτα εντός ελληνικής ΑΟΖ να είναι… θέμα της Γαλλίας, για το ΥΠΕΞ, όμως, αποτελεί αιτία για διάβημα διαμαρτυρίας.

«Το περιστατικό αυτό αφορά τη γαλλική πλευρά» απάντησε σε σχετική ερώτηση η Αριστοτελία Πελώνη κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. «Συμφωνεί το ΥΠΕΞ ή πρόκειται να ασκήσει αυστηρό διάβημα στην Τουρκία;» αναρωτήθηκε στο Twitter ο Γιώργος Κατρούγκαλος αντιλαμβανόμενος το κομφούζιο που προκάλεσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σίγουρα, οι εξελίξεις δεν δικαίωσαν την κ. Πελώνη. Διπλωματικές πηγές γνωστοποίησαν σήμερα, Τετάρτη, την επίδοση διαβήματος στο τουρκικό ΥΠΕΞ από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα για το περιστατικό που κατά την κυρία Πελώνη ήταν… γαλλικό θέμα.

Πρόκειται για το δεύτερο «άδειασμα» του υπουργείου Εξωτερικών προς την κυβερνητική εκπρόσωπο, καθώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μπορεί να μίλησε την Τρίτη για «συνειδητά fake news», ωστόσο, δεν παρέλειψε να προσθέσει πως «η Ελλάδα εξέδωσε NAVTEX για το γαλλικό ερευνητικό πλοίο επειδή η περιοχή είναι ελληνικής δικαιοδοσίας».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here