Πυρκαγιές σε όλο το Ισραήλ λόγω καύσωνα-Εκκενώθηκαν κοινότητες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες ενώ η αστυνομία διέταξε την εκκένωση πολλών κοινοτήτων στο κέντρο της χώρας και στο νότο εξαιτίας των δεκάδων πυρκαγιών που έχουν προκληθεί εξαιτίας του κύματος καύσωνα.

Οι φωτιές ξεκίνησαν την Πέμπτη σε όλο το κεντρικό Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη ενώ χρειάστηκε 30 οικογένειες να εκκενώσουν τα σπίτια τους (Δυτική Όχθη) την ώρα που οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να τη θέσουν υπό έλεγχο. Οι 30 οικογένειες επέστρεψαν στις οικίες τους αφού οι πυροσβέστες ολοκλήρωσαν το έργο τους. Και σε άλλους οικισμούς οι κάτοικοι χρειάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους ενώ ζημιές από τις φωτιές προκλήθηκαν σε ορισμένα από αυτά όπως μεταδίδουν τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Η ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες δυσκολεύουν το έργο των αρχών. Ο υδράργυρος άγγιξε ακόμα και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Στο Τελ Αβίβ το θερμόμετρο έδειξε 38 βαθμούς Κελσίου ενώ 40 βαθμοί μετρήθηκαν βόρεια της Χάιφα.

Στην Ιερουσαλήμ, ένα δάσος τυλίχτηκε στις φλόγες και οι δρόμοι αποκλείστηκαν εξαιτίας του πυκνού καπνού.

Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Gilad Erdan, προχώρησε σε εκτίμηση της κατάστασης όσον αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές και δεν απέκλεισε να ζητήσει διεθνή εναέρια βοήθεια εάν οι πυρκαγιές συνεχίσουν να εξαπλώνονται.

Τόνισε επίσης ότι η ανθρώπινη ζωή προηγείται των ιδιοκτησιών και ανέθεσε στις δυνάμεις πυρόσβεσης να ενεργήσουν αναλόγως.

Το κύμα καύσωνα αναμένεται να διαρκέσει έως την Παρασκευή και οι θερμοκρασίες σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αυξηθούν. Σημαντική ανακούφιση αναμένεται από το Σάββατο, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here