Πυρκαγιές: Εχασαν πλήρως τον έλεγχο και ρίχνουν τώρα και τον στρατό στη μάχη

Ενώ τεράστιες πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία και Μεσσηνία και ήδη ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές, με πάνω από το 50% της καμένης έκτασης που καίγεται στη χώρα μας σε ολόκληρη την αντιπυρική περίοδο να έχουν γίνει στάχτη σε μόλις τέσσερις ημέρες, από την κυβέρνηση αποφασίστηκε τώρα η περαιτέρω ενεργός συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην πρόληψη και διαχείριση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η σχετική απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε το πρωί υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό θα διευκρινιστεί σε ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 12 το μεσημέρι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκ. Στεφανής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θ. Λιβάνιος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στρατηγός Κ. Φλώρος και ο γεν. γραμματέας του πρωθυπουργού Γρ. Δημητριάδης.

Στο μεταξύ, μετά την καταδρομική και απόλυτα προστατευμένη επίσκεψη-«αστραπή» στη Βαρυμπόμπη, όπως ανακοινώθηκε, εντός της ημέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Ηλεία.

Ο πρωθυπουργός αποφεύγει να πάει στο πύρινο μέτωπο της Βόρειας Εύβοιας, όπου οι πολίτες είναι εξοργισμένοι και τον βάζουν προσωπικά στο στόχαστρο για την ολιγωρία στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται από χθες ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τα «άκουσε» για τις μεγάλες ελλείψεις πυρόσβεσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here