Πυρκαγιά στο Σχίνο: Προκλητική ομολογία Χαρδαλιά ότι πιάστηκαν στον ύπνο-Λείπουν 29 εναέρια μέσα πυρόσβεσης

Στην ομολογία ότι πιάστηκαν στον ύπνο προχώρησε ο Νίκος Χαρδαλιάς παραδεχόμενος ότι δεν έχουν συγκροτήσει ακόμα όλο τον μηχανισμό για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών παρά τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις περί ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι «είμαστε άτυχοι» ομολογώντας ότι η μίσθωση εναέριων μέσων πυρόσβεσης θα ξεκινήσει στις 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουνίου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς παραδέχθηκε ότι από τον σχεδιασμό της πυρόσβεσης λείπουν 29 πυροσβεστικά εναέρια μέσα και προσπάθησε να υποστηρίξει την καθυστέρηση στην οργάνωση της πυροπροστασίας λέγοντας το αμίμητο ότι βρισκόμαστε εκτός της βασικής αντιπυρικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι εδώ και δεκαετίες και όσο η ευθύνη για την πυροπροστασία των δασών ήταν στις δασικές υπηρεσίες η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου γίνεται από την 1η Μαΐου.

Η κυβέρνηση και ο Νίκος Χαρδαλιάς που υποστήριξε ότι εδώ και χρόνια η ανάπτυξη όλων των εναέριων μέσων γίνεται από τις 25 Μαΐου και μέχρι τις 15 Ιουνίου, φαίνεται ότι ζουν σε άλλη χώρα και σε άλλο πλανήτη αφού εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής όλοι οι επιστήμονες και Έλληνες και ξένοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα δασικών πυρκαγιών θα εμφανίζονται νωρίτερα και εντονότερα.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ρωτήθηκε και για το 112 και για ποιο λόγο δεν ενεργοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στο Σχίνο και υποστήριξε  ότι είναι άδικη κριτική αφού η αποστολή sms στους πολίτες από το 112 είναι η έσχατη λύση για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών και ότι το βράδυ της Τετάρτης η εκκένωση των οικισμών έγινε οργανωμένα και πειθαρχημένα.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here