Πυρκαγιά στην Εύβοια: «Το έγκλημα έχει ονοματεπώνυμο, Κ. Μητσοτάκης»- «Πάλι εμείς αναλάβαμε την ατομική ευθύνη»

Με την Βόρεια Εύβοια να είναι παραδομένη για έβδομη ημέρα στην πύρινη κόλαση και τους κατοίκους να έχουν αναλάβει πρωτοβουλία για να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί, οι μαρτυρίες των κατοίκων που έζησαν την απόλυτη καταστροφή είναι η απάντηση στην ένοχη σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η Μαρία Σταμέλου που είδε το σπίτι της στην Αγία Άννα να γίνεται στάχτη από την καταστροφική πυρκαγιά, καταβεβλημένη και αποκαμωμένη καταγγέλλει ότι οι αρχές τους εγκατέλειψαν στο έλεος της φωτιάς. «Νοιώθουμε μεγάλη απογοήτευση» είπε μιλώντας στο Mega και εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας «Τόσο καιρό ακούμε για ατομική ευθύνη για τον κορωνοϊό. Την αναλάβαμε, κάναμε τα εμβόλια κι εμείς και τα παιδιά μας. Τώρα η κυβέρνηση δεν έπρεπε να δείξει ατομική ευθύνη που χτυπηθήκαμε από μια φυσική καταστροφή; Πάλι εμείς αναλάβαμε την ατομική ευθύνη».

Η Μαρία Σταμέλου κατήγγειλε ακόμα ότι άκουγε από επίσημα χείλη πως επιχειρούν στην περιοχή δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη ενώ υπήρχε μόνο ένα Σινούκ.

«Το έγκλημα έχει ονοματεπώνημο, λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η μαρτυρία – καταγγελία μιας γυναίκας από το χωριό Καματριάδες Ιστιαίας στη Βόρεια Εύβοια, που έβλεπε από μακριά το σπίτι της να τυλίγεται στις φλόγες.

Μιλώντας στο OPEN απελπισμένη και συγκλονισμένη από την καταστροφή ξέσπασε λέγοντας:
«Η Πολιτεία μας έχει εγκαταλείψει. Δεν υπάρχει πολιτική προστασία, δεν υπάρχει τίποτα. Εδώ συντελείται ένα έγκλημα που έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here