Πυρκαγιά στη Αττική: Εφιαλτική νύχτα- Οι φλόγες πέρασαν την Εθνική Οδό-Προληπτικές εκκενώσεις

Εφιαλτική προδιαγράφεται η νύχτα στην Αττική καθώς λίγο πριν τις 22.00 η φωτιά στη Βαρυμπόμπη πέρασε ξανά από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών. Ο οικισμός πλήττεται από τις φλόγες, ενώ αποχωρούν και οι τελευταίοι κάτοικοι. Αντίστοιχη εικόνα και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Πλέον η φωτιά κινείται και προς τον Άγιο Στέφανο. Το 112 απέστειλε μήνυμα σε όσους πολίτες βρίσκονται στους οικισμούς Πευκόφυτου και Ποντίων της περιοχής Αγίου Στεφάνου να κατευθυνθούν προς Αθήνα μέσω της Εθνικής Οδού.

Μάχη δίνεται και για να προστατευτεί η περιοχή του Καπανδριτίου, ενώ η Πολιτική Προστασία απέστειλε μήνυμα με οδηγίες  προκειμένου οι κάτοικοι των περιοχών Πολυδένδρι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιος  να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η Περιφέρεια Αττικής εισηγείται να εκκενωθούν Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, μετά από εισήγηση του Διοικητή Αττικής της Πυροσβεστικής Κ. θεοφιλόπουλου. «Δυστυχώς είναι ιδιαίτερα δύσκολη η νύχτα και τεράστιο το πύρινο μέτωπο ενώ δεν επιχειρούν τα εναέρια μέσα», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Θανάσης Αυγερινός ο οποίος έδωσε και την εντολή εκκένωσης.

Συνολικά 9 πυροσβέστες και εθελοντές έχουν τραυματιστεί.

5 εγκαυματίες με ελαφρά εγκαύματα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Δυο από αυτούς, εθελοντές δασοπυροσβέστες, έχουν διασωληνωθεί.

Δύο ακόμα πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με κατάγματα και μώλωπες στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Ακόμα δύο πυροσβέστες νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα.

Η αστυνομία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε όλους τος δρόμους που οδηγούν προς την περιοχή. Επίσης, διακόπηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νέας Οδού, η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

«Η Νέα Οδός ενημερώνει πως λόγω πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και έπειτα από εντολή της τροχαίας, πραγματοποιείται ολική  διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου ΑΘΕ από τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλυφτάκη έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Οινοφύτων.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Καλυφτάκη, ενώ αντίστοιχα οι κινούμενοι προς Αθήνα θα εξέρχονται υποχρεωτικά στον Α/Κ Οινοφύτων.

Στον πλευρικό σταθμό διοδίων Οινοφύτων έχει τεθεί σε εφαρμογή αναστολή είσπραξης διοδίων τελών.

Η Νέα Οδός έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται με τη σχετική σήμανση και τις υποδείξεις της τροχαίας».

Νωρίτερα η φωτιά στην Δροσοπηγή, με τα πρώτα σπίτια να παραδίδονται στις φλόγες.

Όπως μετέδωσε το Open, έχει εγκλωβιστεί κάτοικος στην Δροσοπηγή. Η αστυνομία έκανε προσπάθεια να προσεγγίσει αλλά είναι αδύνατον λόγω της τεράστιας φωτιάς.

Λίγα λεπτά πριν τις 19:00 δόθηκε εντολή εκκένωσης για ΚρυονέριΚοκκινόβραχο και Αφίδνες, με τον κόσμο να φεύγει προς Αθήνα.

Νωρίτερα είχε δοθεί εντολή εκκένωσης στους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και στη Δροσοπηγή με προτροπή να κατευθυνθούν στην Αθήνα. Ωστόσο, με νέο μήνυμα από το 112 οι αρχές καλούν τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να κινηθούν προς τον Ωρωπό.

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Μάλιστα στις 17.15 στάλθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της Δροσοπηγής να αποχωρήσουν αυτή τη φορά προς Αθήνα από Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here