Πυρκαγιά Πελ/νησος: Νέα μέτωπα κατακαίνε Γορτυνία και Αρχαία Ολυμπία-Εκκενώσεις 19 οικισμών στην Αρκαδία

Αναζωπυρώσεις σημειώνονται σε περιοχές της Γορτυνίας με τις αρχές να δίνουν εντολή για εκκένωση σε 19 οικισμούς της περιοχής.

Συγκεκριμένα στις 16:20 δόθηκε εντολή να εκκενώσουν προς Τρίπολη οι κάτοικοι των οικισμών ΧρυσοχώριΙαματικές ΠηγέςΛουτράΛίθαροςΑγιονέριΠαρνασσόςΌχθιαΑετοράχηΚάλλιανηΔόξαΤουμπίτσιΜελιδόνι, αλλά και ΠαλαιοχώριΠύρρηςΆγιος Ιωάννης Αρχαίας ΗραίαςΛώτηςΛιοδώραΚαστράκιΦαναράκι.

 

Τα πύρινα μέτωπα δεν υποχωρούν παρά τις προσπάθειες που γίνονται από επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και κατοίκους μέχρι αυτή την ώρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν ορεινή περιοχή της Γορτυνίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που καίει σε δασική έκταση κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

«Μια δύσκολη νύχτα και απόψε. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν χθες οι πυροσβεστικές δυνάμεις να δαμάσουν το φαινόμενο. Συνέχιζε όλη τη νύχτα με αποτέλεσμα κατά περιοχές να έχουμε δυνατές αναζωπυρώσεις» δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης. Όπως είπε, το μέτωπο έχει περιοριστει αρκετά αλλά δεν παύουν να είναι ανησυχητικά τα πράγματα. Σημείωσε ακόμη ότι το πιο επικίνδυνο σημείο έχει μεταφερθεί πάνω από τα χωριά Λιβαδάκι και Τριποταμιά, στα όρια προς την Ηλεία.

Επίσης, αναζωπυρώσεις έχουν σημειωθεί στις περιοχές ΤουμπίτσιΔάφνη και Καπελίτσα, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
Αρχαία Ολυμπία

Νέες αναζωπυρώσεις και σε περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Ηλεία. Ειδικότερα, αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν στις περιοχές ΔούκαΛάσδικα και Λάλα με αποτέλεσμα να ζητηθεί η προληπτική εκκένωση της κοινότητας Λάλα.

Γορτυνία

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με το πρώτο φως της ημέρας έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού στην Ηλεία και τη Γορτυνία δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην περιοχή αποτελούνται από 313 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία και 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ανατολική Μάνη

Στον δήμο Ανατολικής Μάνης, οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των αναζωπυρώσεων επικεντρώνονται σε δύο σημεία. Συγκεκριμένα, στη δύσβατη περιοχή της Δεσφίνας και στην περιοχή κοντά στη Μονή Τσίγκου, ανάμεσα στην Αρεόπολη και το Γύθειο, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου.

Ειδικότερα, οι δυνάμεις που επιχειρούν αποτελούνται από 62 πυροσβέστες με 23 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιεί ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο. Το έργο τους συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Μεσσηνία

Παράλληλα, πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και στη γειτονική περιοχή Μέλπεια της Μεσσηνίας, απ’ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και στη συνέχεια πέρασε στη Μεγαλόπολη.

Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν και στις δύο περιοχές αποτελούνται από 66 πυροσβέστες με 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν συνεχώς υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here