Πυρετός διαβουλεύσεων για το ελληνικό χρέος-Αποκλείει η κυβέρνηση, σ΄αυτή τη φάση, σύσκεψη πολιτικών αρχηγών-Η αντιπαράθεση των «κύκλων»

Τη στιγμή που οι συζητήσεις και τα σενάρια για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν τεθεί για τα καλά στο τραπέζι, με όλους τους παίκτες να αναζητούν την καλύτερη δυνατή, γι αυτούς λύση, κυβερνητικοί παράγοντες απέκλειαν σενάρια για πραγματοποίηση σύσκεψης πολιτικών αρχηγών σχετικά με το χρέος, αν και όπως τόνιζαν το θέμα είναι εθνικό.

«Πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ακόμη και σε αυτές που πριν λίγο καιρό μιλούσαν για βιώσιμο χρέος, ότι η μάχη για την απομείωση (σ.σ. του χρέους) είναι εθνικού χαρακτήρα. Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει πρόθεση για σύσκεψη πολιτικών αρχηγών», σημείωναν οι κυβερνητικοί κύκλοι, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Νωρίτερα το θέμα αυτό είχε θέσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον «247»  ζήτησε να γίνει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το θέμα.

Αντιπαράθεση «κύκλων»

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη σε συνέντευξή του έκαναν το εξής σχόλιο:

«Ο κ. Παπαδημούλης παριστάνει ότι δεν συνειδητοποιεί την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία δεν έχει, πλέον, καμία πολιτική στο θέμα του χρέους. Προφανώς, δεν έχει να ασχοληθεί με κάτι ουσιαστικό και ξεπερνά με τις δηλώσεις του κάθε όριο αυτογελοιοποίησης».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον επικεφαλής της ευρωομάδας του κυβερνώντος κόμματος Δημήτρη Παπαδημούλη για το θέμα του χρέους, σχολίαζαν την επίμαχη διαρροή ως εξής : «Είναι φανερό ότι η ΝΔ παραμένει στο δρόμο της μηδενιστικής αντιπολίτευσης».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here