Πυρά Ομπάμα κατά Τραμπ και διακρίσεων-Στο πλευρό των διαδηλωτών γιατί διακυβεύονται οι αμερικανικές δημοκρατικές αξίες

Ο Μπαράκ Ομπάμα μόλις δέκα μέρες μετά την ορκωμοσία και την ανάληψη επίσημων καθηκόντων προέδρου από τον Ντ. Τραμπ, πήρε θέση καταδικάζοντας το διάταγμα για τους μετανάστες ενθαρρύνοντας τους διαδηλωτές και καλώντας τους να υπερασπίσουν τις αμερικανικές αξίες που διακυβεύονται.

«Οι αμερικανικές αξίες διακυβεύονται», ανέφερε μεταξύ άλλων η δήλωση του εκπροσώπου του Ομπάμα, στην οποία ακόμη υπογραμμιζόταν ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ενάντια στις διακρίσεις ανθρώπων εξαιτίας της θρησκείας ή της πίστης τους.

Ο Κέβιν Λιούις, εκπρόσωπος του Ομπάμα μετά από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, ανέφερε ότι ο πρώην πρόεδρος είναι «ενθαρρυμένος από το επίπεδο αφοσίωσης στις κοινότητες σε όλη τη χώρα», κάνοντας μία προφανή αναφορά στις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν στις ΗΠΑ, μετά το διάταγμα που υπέγραψε ο Τραμπ, κλείνοντας την «πόρτα» στους πρόσφυγες και τους πολίτες επτά χωρών, κατά κύριο λόγο μουσουλμανικών. «Στην τελευταία επίσημη ομιλία του ως πρόεδρος, μίλησε για τον σημαντικό ρόλων των πολιτών και το πώς όλοι οι Αμερικανοί έχουν την ευθύνη να είναι φύλακες της δημοκρατίας μας. Οχι μόνο κατά τις εκλογές, αλλά κάθε ημέρα», συμπλήρωσε.

«Οι πολίτες που ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να συγκεντρώνονται, να οργανώνονται και να ακούγονται οι φωνές τους από τους εκλεγμένους αξιωματούχους είναι ακριβώς αυτό που περιμένουμε να δούμε όταν διακυβεύονται οι αμερικανικές αξίες», ανέφερε ο Λιούις, στο πρώτο σχόλιο του Ομπάμα για τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

«Σε ό,τι αφορά τις συγκρίσεις με τις αποφάσεις του προέδρου Ομπάμα στην εξωτερική πολιτική, όπως έχουμε ακούσει ξανά, ο πρόεδρος διαφωνεί ριζικά με την έννοια της διάκρισης ενάντια σε άτομα εξαιτίας της πίστης ή της θρησκείας τους», είπε ο Λιούις.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here