Πυρ ομαδόν σε 30χρονο με σύνδρομο Ντάουν – Κρατούσε πλαστικό πιστόλι-παιγχνίδι

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικών έπεσε στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας, της Στοκχόλμη, ένα άτυχο αγόρι  20 ετών με βαριά νοητική υστέρηση που κρατούσε στα χέρια του ένα πλαστικό παιγχνίδι-όπλο

Οι αστυνομικοί είπαν ότι δεν κατάλαβαν πως επρόκειτο για παιγχνίδι.

Ο Eric Torell που έπασχε από σύνδρομο Down και δεν μιλούσε καθαρά,  βρισκόταν πάντα υπό την επίβλεψη των γονέων του. Ααργά το βράδυ κατάφερε να τους το σκάσει και πηρε μαζί του και το όπλο-παιγχνίδι.

Ο πατέρας  δήλωσε την εξαφάνιση του παιδιού του στην Αστυνομία και μετά από μερικές ώρες, στις 04:00 τα ξημερώματα, οι αστυνομικοι τον εντοπισαν, μονο που θεώρησαν το όπλο του αληθινό.

Ετσ, παρότι έβλεπαν ολοκάθαρα ότι είχαν να κάνουν με ένα παιδί ουσιαστικά, αντί να στοχεύσουν έστω στο χέρι, τον πυροβόλησαν και οι τρεις στην κοιλιακή χώρα.

Ο λόγος; Οτι του είπαν να πετάξει το όπλο του και δεν υπακουσε….

Η μητέρα του παιδιού δήλωσε πως επρόκειτο για «ένα τελείως ακίνδυνο άτομο, πάρα πολύ καλόψυχο και με νοημοσύνη τρίχρονου παιδιού που δεν θα μπορούσε να βλάψει ποτέ ούτε μύγα». Ήδη για το τραγικό συμβάν η Εισαγγελία της Στοκχόλμης ξεκίνησε έρευνα αλλά οι γονείς σίγουρα δεν θα ξεπεράσουν το γεγονος οτι ήταν εκεινοι που ειδοποίησαν την Αστυνομία για το αγνοούμενο παιδί τους. Πάντα θα σκέφτονται ότι αν το είχαν αφήσει να περιφέρεται, είχαν άπειρες πιθανότητες να το εντοπίσουν ζωντανό….

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here