Πωλητήριο στην έπαυλη του Πικάσο

Η εγγονή του Πάμπλο Πικάσο σχεδιάζει να πουλήσει την έπαυλή του » La Californie» στις Κάννες  για να χρηματοδοτήσει το φιλανθρωπικό της έργο.

Η έπαυλη αυτή, είναι το μέρος  όπου ο ζωγράφος έζησε με τη δεύτερη σύζυγό του Ζακλίν Ροκ και υπήρξε το εργαστήριό  του, την εποχή που εκείνη ήταν παιδί.

Ήδη,  δέχτηκε   προσφορά 150 εκατομμυρίων ευρώ για την έπαυλη του καλλιτέχνη , δήλωσε σήμερα η ίδια στην εφημερίδα Nice-Matin. «Θα είναι για μένα ένας τρόπος να γυρίσω σελίδα σε μία μάλλον οδυνηρή εμπειρία», δήλωσε και πρόσθεσε ότι δεν έχει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις από το σπίτι αυτό.

Η Μαρίνα δεν έβλεπε συχνά τον παππού της, ο οποίος ζούσε με την τελευταία σύντροφό του, την Ζακλίν, όταν εκείνη ήταν παιδί.  Η Μαρίνα Πικάσο, η οποία έχει πέντε παιδιά -τρία από αυτά υιοθετημένα- έχει εδώ και χρόνια πλούσιο φιλανθρωπικό έργο και πριν από 25 χρόνια είχε χρηματοδοτήσει ένα χωριό για 350 ορφανά στο Βιετνάμ.

Η 64χρονη Μαρίνα Πικάσο πρόκειται επίσης να δημοπρατήσει 126 κεραμικά έργα του παππού της.

Ο οίκος δημοπρασίας Sotheby’s  ευελπιστεί να συγκεντρώσει 6-8 εκατομμύρια ευρώ από την πώληση των κεραμικών έργων του Πικάσο.«Φυσικά πουλάω. Αλλά είναι κι ένας τρόπος μοιράσματος», σχολίασε η Μαρίνα Πικάσο.

Πρόθεσή της είναι να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την πώληση για τη χρηματοδότηση έργων για τους ηλικιωμένους και τους εφήβους στη Γαλλία.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here