Πωλείται 100 εκατ. δολάρια το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον

Το ράντσο του Μάικλ Τζάκσον στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια, που είναι γνωστό με την ονομασία «Neverland», πωλείται έναντι 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η έκταση 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων κάποτε φιλοξενούσε στους χώρους της έναν ζωολογικό κήπο, ένα λούνα παρκ, πυροσβεστικό σταθμό, 22 κτίρια,  μία κεντρική κατοικία με έξι κρεβατοκάμαρες, μία κινηματογραφική και μία θεατρική αίθουσα, ξενώνες, πισίνα, γήπεδο του μπάσκετ και γήπεδο του τένις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα ζώα που φιλοξενούνταν στον ζωολογικό κήπο μεταφέρθηκαν αλλού με εξαίρεση ένα λάμα.

Σήμερα διασώζονται λιγοστά από τα κτίρια που υπήρχαν στο ράντσο. Ωστόσο, έχει διατηρηθεί το ρολόι από λουλούδια που σχηματίζει τη λέξη Neverland και ο σιδηροδρομικός σταθμός που είχε κατασκευαστεί έπειτα από αίτημα του τραγουδιστή.

Ο «βασιλιάς της ποπ» αγόρασε την έκταση το 1987 έναντι 19,5 εκατ. δολαρίων και έζησε εκεί από το 1988 μέχρι το 2003. Το 2006, το ράντσο έκλεισε για το κοινό καθώς ο Τζάκσον δεν μπορούσε πλέον να το συντηρήσει . Μία επενδυτική εταιρεία μεσολάβησε για να γλιτώσει το ράντσο από τον πλειστηριασμό.

Η Neverland έχει πλέον μετονομαστεί σε Sycamore Valley Ranch και μετά τον θάνατο του Τζάκσον το 2009 ανακαινίστηκε ριζικά.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here