Πιτέλα: Εμείς οι ευρωσοσιαλιστές δεν θα δεχτούμε ποτέ ένα Grexit

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Βγήκαν «μαχαίρια» στην σχεδόν πάντα υποτονική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Οι τόνοι ανέβηκαν καθώς μετά την συγκροτημένη ομιλία Τσίπρα ο επικεφαλής του Ευρωπαϊού λαϊκού κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ εξαπέλυσε αήθη επίθεση όχι μόνο στον Έλληνα πρωθυπουργό αλλά και την Ελλάδα. «Η Ελλάδα καταστρέφει την εμπιστοσύνη στην Ευρώπη», «κ. Τσίπρα τί απαντάτε στους λαούς της ευρώπης που εχουν κατώτερους μισθούς από την Ελλάδα;», «κ. Τσιπρα θελετε τη συγκρουση και τη διαιρεση της ευρωπης» ήταν μερικές από τις σκληρές αποστροφές της ομιλίας του Μ. Βέμπερ. 

Το λόγο πήρε αμέσως μετά ο επικεφαλής των σοσιαλδημοκραστών Τζ. Πιτέλα, δρώντας πυροσβεστικά και επιχειρώντας να επαναφέρει την ευπρέπεια μέσα στο ευρωνοινοβούλιο. «Είμαστε αντίθετοι με τους κερδοσκόπους που παίζουν το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρώπη. Σήμερα η καμπή είναι υπερβολικά σοβαρή. Δεν πρέπει να διαιρέσουμε την Ολομέλεια, δεν είναι παιχνίδι, διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης μέσα στο οποίο είναι η Ελλάδα» υπογράμμισε ο κ. Πιτέλα.

Τάχθηκε υπέρ μιας ευρωπαικής διάσκεψης για το χρέος και κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να προχωρήσει σε γενναίες μεταρρυθμίσεις. «κ. Τσίπρα δεν ανήκετε στο κόμμα μου ωστόσο εγώ αισθάνομαι ευρωπαίος και ως ευρωπαίος σας λέω οτι εμείς οι σοσιαλιστές δεν θα δεχτούμε ποτέ ένα Grexit. Ποτέ» υπογράμμισε καταχειροκροτούμενος.

«Τις τελευταίες ώρες η ελπίδα ζωντάνεψε» σημείωσε ζητώντας να υπάρξει χρηματοδότηση γέφυρα με μεσοπρόθεσμη συμφωνία. «Τα ευρωπαικά κοινοβουλευτικά όργανα και οι εκπρόσωποί τους πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την κομματική τους προτίμηση για να σώσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη» υπογράμμισε και κατέληξε τονίζοντας ότι αυτός που θα διαβάζει την ιστορία των ημερών πρέπει να ξέρει ότι υπήρξαν άνδρες και γυναίκες στο ευρωκοινοβούλιο που άφησαν τα «ρούχα» τους για να φορέσουν τα «ρούχα» της Ευρώπης.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here