Πτώση στις τιμές του πετρελαίου – Τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών

Απώλειες που υπερβαίνουν το 6% καταγράφονται στις τιμές του πετρελαίου, οι οποίες έφτασαν τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών, καθώς η αγορά μαύρου χρυσού πέφτει στη δίνη της πτώσης στα διεθνή χρηματιστήρια αλλά και στην εντεινόμενη κρίση στην Ουάσινγκτον.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκανε βουτιά άνω των 600 μονάδων, ενώ ο S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα bear market, στον απόηχο του κυβερνητικού λουκέτου και των πληροφοριών περί σκέψεων του Ντόναλντ Τραμπ να απολύσει τον επικεφαλής της Fed, μετά τον νέο γύρο αύξησης επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ.

Η πώληση ριψοκίνδυνων assets την Παραμονή των Χριστουγέννων ενέτεινε τη βουτιά σε χαμηλά τριών μηνών του πετρελαίου. Μέχρι στιγμής, το αμερικανικό αργό έχει χάσει σχεδόν 45% από τα υψηλά 52 εβδομάδων που κατέγραφε στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ το μπρεντ έχει απολέσει 42% την ίδια περίοδο.

«Η καθοδική πίεση θα επιμείνει», αναφέρει στο CNBC ο Τζον Κιλντούφ, του ενεργειακού hedge fund Again Capital.

To προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παράδοσης Φεβρουαρίου 2019 σημειώνει απώλειες 6,38% ή 2,91 δολ. στα 42,68 δολ/βαρέλι, σε χαμηλό 18 μηνών.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here