Πτώση ελικοπτέρου στο Πόρο: Είχαν προειδοποιήσει για τα καλώδια

Η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ) επιβεβαιώνει πως είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο ατυχήματος από καλώδια, ενώ η υποδομή του ελικοδρόμιου στην περιοχή του Γαλατά κρίνεται ελλιπέστατη.

Σε επιστολή που αποκάλυψε ο «Ελεύθερος Τύπος» η ΕΔΑΑΠ είχε τονίσει από τον Μάιο του 2018 πως «τα εν λόγω καλώδια αποτελούν δυνητικά κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος (πρόσκρουση ελικοπτέρου) τόσο στη διαδικασία προσγείωσης όσο και μετά την απογείωση, ιδιαίτερα για τους μη γνωρίζοντες την περιοχή».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αθανάσιος Μπίνης, είχε επικοινωνήσει με τον διευθυντή διεύθυνσης δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ για να επισημάνει την ανάγκη ειδικής σήμανσης για τα καλώδια και τη λήψη μέτρων.

Το κείμενο είχε κοινοποιηθεί επίσης στον πρόεδρο του ΑΔΜΗΕ, στο διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αποδεικνύοντας ότι το πρόβλημα υπήρχε.

Σήμερα τα συντρίμμια του μοιραίου ελικοπτέρου απομακρύνθηκαν από το σημείο του τραγικού δυστυχήματος για να μεταφερθούν στην Αθήνα και μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων να φτάσουν στους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here