Ψυχρό χαστούκι των Σκοπιανών στο ΝΑΤΟ – Μικροπανηγυρισμοί σε πλατείες

Ψήφισε τελικά το 35% των Σκοπιανών και σε ποσοστό 91% είπε «ναι». Αυτό το 35% δεν ξέρουμε ποιους περιλαμβάνει, ισως φανει με την αναλυση των περιοχών και των εκλογικών τμημάτων, μια που το 25% των ψηφοφόρων της χώρας  ειναι Αλβανοί και είχαν δηλώσει εξαρχής ότι το «ναι»  αποτελεί μονόδρομο. Δεν έχουμε τρόπο να γνωρίζουμε πάντως πόσοι απο αυτό το 35% είναι αλβανόφωνοι και πόσοι σλάβοι και εικατολογουμε, ότι το πιθανοτερο ειναι να πλειοψηφούν οι Αλβανοί.
Κάποιοι προσπάθησαν να το εκμεταλλευθούν και έστησαν εξέδρες απέναντι απο το  κοινοβούλιο της πΓΔΜ για να γιορτάσουν το μεγάλο ποσοστό αποχής στο δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ομως η προσέλευση κόσμου για πανηγυρισμους στις εξέδρες ήταν σχεδόν ανυπαρκτη

Στο βήμα  ομιλητές  κραυγάζουν πως η «Μακεδονία ανήκει στους Μακεδόνες» και πως η «χώρα νίκησε ξανά». Προς ποιους ακροατές; Οι ξένοι δημοσιογράφοι ειναι περισσότεροι απο τους Σκοπιανους πολίτες -μεχρι στιγμής.

Στα wikileaks είχε διαρρεύσει δηλωση πολιτικου αρχηγού της γείτονος χώρας που έλεγε σε διπλωμάτες συνομιλητές για το ονοματολογικό  «δώσε μου 2-3  μήνες καιρο και εγώ βγάζω το «ναι». Να που δεν μανιπουλάρονται όλοι οι λαοί εξίσου.

Μπορεί να παίζει ρόλο το γεγονος ότι ειναι ακόμα νωρις και ειναι άδεια η πλατεία, αλλα μάλλον δεν φταίει αυτό.

Οι βορειομακεδόνες, σλαβομακεδόνες, Σκοπιανοί κ.λ.π. απείχαν με βαριά καρδιά και δεν έχουν όρεξη να το γιορτάσουν. Οντας μια τόση δα χώρα μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας, όσο κι αν μας κουρασαν με τη μακεδονικότητά τους, αν δει καποιος το θέμα απο την μεριά τους, πρέπει  να τους αναγνωρίσει ότι σήμερα πηραν μια πολύ γενναια απόφαση

Ο.Μ.
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here