Π. Σκουρλέτης: Οι εργαζόμενοι της «Ελληνικός Χρυσός» χρησιμοποιούνται ως ασπίδα από την εταιρεία

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός «χρησιμοποιούνται ως ασπίδα» από την εταιρεία, καθώς «εάν προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας θα δικαιωθούν» όσον αφορά στο καθεστώς διαθεσιμότητας που έχουν τεθεί, υπογράμμισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του «Mega», ο κ. Σκουρλέτης διευκρίνισε ότι η αναστολή των εργασιών δεν αφορά στο σύνολο των τριών μεταλλείων αλλά μόνο στις Σκουριές και σε ένα μέρος των εργασιών στην Ολυμπιάδα και καταλόγισε στην εταιρεία ότι μεταφέρει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και από εκεί στην Κίνα τοξικά μεταλλεύματα, ενώ είχε υποχρέωση να δημιουργήσει δικό της λιμάνι στο Στρατώνι.

«Έχω υποχρέωση απέναντι στον κόσμο, στην ευθύνη που έχει αναλάβει, να υπερασπίζομαι το Δημόσιο συμφέρον, το Περιβάλλον, τις ζωές εκεί πέρα και προφανώς την εργασία» κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Η αντίδραση της «Ελληνικός Χρυσός»

Η εταιρεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις δηλώσεις του κ. Σκουρλέτη, ισχυρίζεται ότι ο υπουργός «αντί να επιλέξει έστω και την ύστατη στιγμή τη λύση της συνεννόησης και της συνεργασίας, συνεχίζει τις καθημερινές του επιθέσεις που στερούνται αλήθειας και επιστημονικής εγκυρότητας».

Χαρακτηρίζει «πυροτέχνημα» τις αιτιάσεις για «δήθεν εξαγωγή παράνομων τοξικών υλικών από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε περιοχή της Κίνας».

Αφήνει αιχμές για χρησιμοποίηση της επένδυσης στο «προεκλογικό παιχνίδι» και ζητά να υπάρξει διαδικασία συνεννόησης για αληθινή και έγκυρη ενημέρωση, ώστε να μην πέφτει ο υπουργός θύμα αβάσιμων πληροφοριών.

Αναφέρει η εταιρεία: «Ας αναλογιστούν όλοι πως -με τον έναν ή τον άλλον τρόπο- θα πρέπει να ξανακαθίσουμε σε 20 ημέρες στο ίδιο τραπέζι, η εταιρία και η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, καθότι το κράτος έχει ζωτικά συμφέροντα από αυτήν την επένδυση».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Προτείνουμε λοιπόν ν’ αρχίσει μεταξύ μας μια διαδικασία συνεννόησης για αληθινή και έγκυρη ενημέρωση για να μην πέφτετε θύματα αβάσιμων πληροφοριών από τους ανεύθυνους και μηδενιστές».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here