Π. Ψυχάρης στην Εξεταστική: Το Μega δεν κλείνει, μην έχετε ονειρώξεις- Aντάρτικο με BHMA TV και ομολογία για δάνεια με..αέρα!

Σε κατάθεση που μοιάζει ως τον τελευταίο βρυχηθμό της παλαιάς διαπλοκής, ο Παναγιώτης Ψυχάρης, διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ και μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ, υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ, κόντρα στα στοιχεία, ότι το Mega έχει ενήμερα τα δάνεια του και ότι δεν πρόκειται να κλείσει! Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση πως θα εκπέμψει αν το αποκλείσει η DIGEA, ο κ. Ψυχάρης, κήρυξε νέο τηλεοπτικό αντάρτικο, προαναγγέλλοντας εκπομπή μέσω Ιντερνέτ,Nova, OΤΕ ΤV αλλά και δημιουργία νέου καναλιού του BΗΜΑ TV, όπως είπε με νόημα!

Σε άλλο σημείο της κατάθεσή του και απαντώντας σε ερωτήσεις για το ποιές εγγυήσεις έδωσε για τα δάνεια που πήρε ο ΔΟΛ, απάντησε ότι τα πήρε με …αέρα την υπογραφή του: «Μου ζητήθηκαν 15 εκ. εγγυήσεις και αναγκάστηκα να τις υπογράψω» με «αέρα» απάντησε και επανέλαβε ότι η υπογραφή του και μόνο αποτέλεσε εχέγγυο για να λάβει το δάνειο ύψους 15 εκ. ευρώ.

Τα δάνεια του ΔΟΛ

Κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο που υπέβαλλε ερωτήσεις με την ιδιότητα του μέλους της Εξεταστικής, ο κ. Ψυχάρης παραδέχθηκε τον τρόπο που δίνονταν τα δάνεια στα ΜΜΕ.

O κ. Φάμελλος αφού συνόψισε ότι το άθροισμα που χρωστούν οι επιχειρήσεις του ΔΟΛ είναι 300 εκ. ευρώ και περιέγραψε την πορεία των δανείων που χρωστάει ΔΟΛ κατέληξε ότι «ο ΔΟΛ χρωστάει τα λεφτά που πήρε ο ιδιοκτήτης του για τον αγοράσει» και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτό.

«Πήρε δάνεια 58 εκ. τα μετέφερε σε μια προσωπική επιχείρηση τη συγχώνευσε με το ΔΟΛ και ο ΔΟΛ χρωστάει τα δάνεια με τα οποία αγοράστηκε» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος.

Ο Π. Ψυχάρης νωρίτερα είχε ισχυριστεί ότι από τη δουλειά του βιοπαλαιστή δημοσιογράφου πατέρα του έφτασε να κατέχει την ιδιοκτησία του ΔΟΛ. Εύλογη ήταν η ερώτηση που ακολούθησε από τον κ. Φάμελλο:

«Βγαίνουν τόσα κέρδη από τη δουλειά ενός μισθωτού δημοσιογράφου ώστε να κατέχει την ιδιοκτησία ενός ομίλου; Πως ο πατέρας σας σήμερα και η οικογένεια σας είναι ιδιοκτήτης του ομίλου χωρίς να έχει επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός της δημοσιογραφικής του λειτουργίας».

Το Mega δεν κλείνει;

«Το MEGA υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει παρά τις ονειρώξεις κάποιων» δήλωσε ο  κ. Ψυχάρης,  διαβεβαιώνοντας ότι το κανάλι δεν κλείνει, όπως προεξοφλούν κάποιοι και θα συνεχίσει να παράγει πρόγραμμα!

Βέβαια δεν ήταν σε θέση να δώσει πειστικές απαντήσεις γιατί οι τράπεζες κατήγγειλαν τα δάνεια αν τα δάνεια του Μega  είναι ενήμερα καθώς και πως θα εκπέμψει ένα κανάλι που χρωστά τόσους μισθούς στους εργαζόμενούς του.

Η κατάθεση στην Εξεταστική

Κατά την κατάθεσή του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση της δανειοδότησης ΜΜΕ και κομμάτων, ο κ. Ψυχάρης τόνισε ότι «η εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ δεν είναι Μαρινόπουλος», σημειώνοντας ότι «βρίσκεται σε μια πορεία να βολέψει τα οικονομικά της και να τακτοποιηθεί σε μια δύσκολη οικονομική συνθήκη σαν αυτή που διανύουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Ψυχάρη, ουσιαστικώς τα δάνεια του Mega εξυπηρετούνται και όπως είπε, αν οι τράπεζες δεν είχαν μπλοκάρει από τους λογαριασμούς της εταιρείας έσοδα ύψους 25 εκατ. ευρώ, τα δάνεια αυτά «θα ήταν και τυπικώς ενήμερα». Δεν απέκλεισε μάλιστα να υπήρξαν και εξωτερικές πιέσεις προς τις τράπεζες, προκειμένου να προβούν στην ενέργεια αυτή, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα γίνει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία ο ΔΟΛ είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει.

Ερωτηθείς από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ν. Νικολόπουλο ποιος θα πληρώσει για τα δάνεια του MEGA, ο μάρτυρας του απάντησε: «Τα δάνεια θα τα πληρώσει αυτός που τα πληρώνει μέχρι σήμερα. Το MEGA δεν κλείνει. Θα συνεχίσει να υπάρχει. Μπορεί να είναι η φαντασίωσή σας, η ονείρωξή σας, αλλά δεν κλείνει».

Εκπομπή Mega μέσω Ιντερνετ, Nova προαναγγελία του ΒΗΜΑ ΤV!

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και από άλλους βουλευτές σχετικά με το τι θα κάνει το MEGA, δεδομένου του αποκλεισμού του από την χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών που βρίσκεται σε εξέλιξη και αν βγει εκτός της ψηφιακής πλατφόρμας της DIGEA, ο κ. Ψυχάρης ανέφερε ότι υπάρχουν και άλλες τεχνολογικές δυνατότητες μετάδοσης μέσω Internet, μέσω δορυφόρου είτε μέσω NOVA, OTE TV κλπ., κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό σε μερικούς βουλευτές οι οποίοι έσπευσαν να μιλήσουν για «αντάρτικο του MEGA».

Μάλιστα, μια φράση του τροφοδότησε περαιτέρω αυτό τον εκνευρισμό: «Ο ΔΟΛ έχει στις σκέψεις του και το ΒΗΜΑ ΤV. Αλλά να μείνει μεταξύ μας…» είπε με νόημα.

Για τη πορεία και το μέλλον του ΔΟΛ

Αναφορικά με την πορεία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, ο κ. Ψυχάρης υπογράμμισε ότι είναι «εφικτή η αποπληρωμή των δανείων του». «Ο στόχος μας είναι αυτός και το ίδιο ισχύει και για όλες τις υποχρεώσεις μας» πρόσθεσε. Εξήγησε δε στους βουλευτές ότι «ο ΔΟΛ δεν είναι μια αεριτζίδική εταιρεία, έχει μια ενενηντάχρονη πορεία και δεν άφησε κανέναν ποτέ ξεκρέμαστο». «Το ίδιο θα γίνει και τώρα, αλλά και στο μέλλον και μετά από εμάς» σημείωσε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αναφερθείς δε στις εφημερίδες του ομίλου είπε ότι και το «ΒΗΜΑ» και τα «ΝΕΑ» ψηφίζονται καθημερινά από τους πολίτες που δίνουν από το υστέρημά τους για να τις αγοράσουν, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι ο ΔΟΛ ήταν και θα παραμείνει θεματοφύλακας της προοδευτικής παράταξης, του κέντρου και της κεντροαριστεράς μακριά από μίση και διχόνοιες.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον κατατάσσετε στην προοδευτική παράταξη;» ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπ. Λάππα. «Έτσι αυτοπροσδιορίζεται» απάντησε ο κ. Ψυχάρης.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου, ήταν παρών στην Επιτροπή ο εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος αναίρεσε την αρχική του απόφαση να μην παραστεί, επικαλούμενος προβλήματα υγείας. Η Επιτροπή εξέτασε τη δυνατότητα να καταθέσει, δεδομένων των δυσκολιών στην επικοινωνία, και η συνεδρίαση διεκόπη. Μετά από πρόταση του  προέδρου της Εξεταστικής, Σωκράτη Φάμελλου, αποφασίστηκε η κλήση του διευθύνοντος συμβούλου του ΔΟΛ, γιου του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη Ψυχάρη  ο οποίος, εκτός από διευθύνων σύμβουλος του ΔΟΛ, είναι και μέλος του ΔΣ της Τηλέτυπος (Mega).

Αντιπαράθεση για Καλογρίτσα

Αντιπαράθεση υπήρξε νωρίτερα στην Επιτροπή και για την συμμετοχή του επιχειρηματία Καλογρίτσα στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Την κλήση του Καλογρίτσα στην Επιτροπή «κατεπειγόντως» ζήτησε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης με αφορμή τους ισχυρισμούς Καμμένου για απόπειρα άσκησης πολιτικής πίεσης εκ μέρους του επιχειρηματία. Το αίτημα απορρίφθηκε από την πλειοψηφία με τον πρόεδρο της Επιτροπής Σωκράτη Φάμελλο να τονίζει ότι στον διαγωνισμό υπήρξαν όλες οι πρόνοιες για τον έλεγχο της προέλευσης των χρημάτων, το πόθεν έσχες των επιχειρηματιών κ.λπ.

Επιστολή Κουρτάκη

Με επιστολή του στην Επιτροπή ο εκδότης των Παραπολιτικών Γιάννης Κουρτάκης και με αφορμή την κλήση του ως μάρτυρα αναφέρει ότι για την επιχείρηση «Παρά Ένα» (που αφορά το ραδιόφωνο Παραπολιτικά) έχει συνάψει δάνειο 960.000 ευρώ με την Εθνική, από το οποίο εκταμιεύθηκαν περίπου 800.000 ευρώ και σήμερα το μη ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο είναι περίπου 138.000 ευρώ. «Για το δάνειο διενεργείται προκαταρκτική εξέταση και έχω την ιδιότητα του υπόπτου», σημειώνει και ενημερώνει ότι «εξηγήσεις παρέχω μόνο ενώπιον του φυσικού μου δικαστή». Ο εκδότης δεν αρνήθηκε να παραστεί στην Επιτροπή, η οποία αποφάσισε να τον καλέσει την επόμενη Τετάρτη.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 1η Σεπτεμβρίου έχει κληθεί ως μάρτυρας ο Θεμ. Αλαφούζος, εκδότης της «Καθημερινής».

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here