Ψήφο εμπιστοσύνης από 155 βουλευτές, όπως αναμενόταν, έλαβε η κυβέρνηση

Λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα, η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, με τη φανερή ονομαστική ψηφοφορία με την οποία ολοκληρώθηκε η τριήμερη διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων.

Από τους 299 βουλευτές που συμμετείχαν στη ψηφοφορία(απουσίαζε ο βουλευτής της ΝΔ Ν. Δένδιας), ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν 155 βουλευτές(του κ Ν. Νικολόπουλου συμπεριλαμβανομένου), ενώ 144 αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

«Αυτή η Βουλή κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, μπορεί να είναι η Βουλή και η τετραετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της οικονομίας, με την κοινωνία όρθια και με προοπτική ευημερίας» τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τις προγραμματικές δηλώσεις.

Η τριήμερη συζήτηση ολοκληρώθηκε γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα και αφού είχε προηγηθεί νωρίτερα το απόγευμα, η κοινοβουλευτική κόντρα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πολιτική διαμάχη των δύο ηγετών εστιάσθηκε κυρίως στη ρύθμιση του χρέους αλλά και στα νέα φορολογικά μέτρα που έρχονται.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε στη ΝΔ έλλειψη στρατηγικής και πρόσθεσε ότι κινείται με βάση τις εσωτερικές προεκλογικές της διεργασίες. Ωστόσο ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να μην αναμιγνύεται στα εσωτερικά της ΝΔ.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here