Ψηφίζουν σήμερα οι φοιτητές

Υπό τη σκιά  αλλαγών  στο χώρο της εκπαίδευσης και τη κλιμάκωση των αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , πραγματοποιούνται την Τετάρτη 13 Μαίου, οι φοιτητικές εκλογές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Το κλίμα όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν ήρεμο  και οι φοιτητικές παρατάξεις επικέντρωναν το λόγο τους στην ανάγκη να αναβαθμιστούν οι φοιτητικές εκλογές   και  ο ρόλος των φοιτητικών συλλόγων.

Οι κάλπες θα ανοίξουν  στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα ενώ αποτελέσματα  δεν αναμένεται ούτε και φέτος να υπάρξουν από την ΕΦΕΕ. Κάθε  παράταξη θα δίνει τα δικά της, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η  ασφαλής εξαγωγή  συμπερασμάτων.

 

Η ΔΑΠ (ΝΔΦΚ)που είχε αναδειχθεί πρώτη δύναμη στις  περσινές  φοιτητικές εκλογές,   εστιάζει τον προεκλογικό της λόγο  στα προβλήματα της  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης  και κυρίως  σε αυτό  της χρηματοδότησης των σχολών,  στην εστίαση και την στέγαση των φοιτητών. Τονίζει ακόμη την ανάγκη διακομματικής συνεννόησης για τα θέματα παιδείας, έτσι ώστε να υπάρξει ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα, με ορίζοντα δεκαετίας.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε η παράταξη, ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ Αποστόλης Μπακόλας, τόνισε, επίσης, την ανάγκη της ενδυνάμωσης του φοιτητικού κινήματος και την προώθηση μιας νέας ΕΦΕΕ, ενός εθνικού συμβουλίου φοιτητών, το οποίο θα προωθεί τα συμφέροντά τους.

Από την πλευρά της, οι ΠΚΣ (ΚΚΕ), που πέρυσι είχε αναδειχθεί δεύτερη δύναμη,   βάζει πρώτη  προτεραιότητα να έχουν  οι φοιτητές  αγωνιστικούς συλλόγους, που θα διεκδικούν φοίτηση χωρίς εμπόδια (σ.σ. σίτιση, στέγαση, δωρεάν συγγράμματα)..

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here