Ψέματα Μητσοτάκη για εμβολιασμούς μπροστά στον Σαρλ Μισέλ

Τις μισές αλήθειες για τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν γίνει στη χώρα μας συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα μπροστά στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Ο πρωθυπουργός, κατά την πάγια τακτική της κυβέρνησης, επιχείρησε να δώσει μία διαφορετική εικόνα για την πορεία των εμβολιασμών ενάντια στον κορωνοϊό, αθροίζοντας τον αριθμό των δύο δόσεων. «Έχουμε ξεπεράσει τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς στην πατρίδα μας, έχουμε έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των κρατών-μελών της ηπείρου» ισχυρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης, μέχρι την Παρασκευή 28 Μαΐου οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 1.967.849. Οι εμβολιασμοί με μία δόση είναι 3.532.565.

Στοιχεία για τους εμβολιασμούς
(EMVOLIO.GOV.GR)

Κατά τα άλλα, στο επίκεντρο της συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Σαρλ Μισέλ βρέθηκαν το ψηφιακό πιστοποιητικό, το Ταμείο Ανάκαμψης, οι εξωτερικές σχέσεις της ΕΕ, με έμφαση στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, στα θέματα που αφορούν στην Τουρκία, καθώς και το σύνολο των σχέσεων Ελλάδος-Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here