Ψέματα και μεθοδεύσεις για το πρωθυπουργικό Πόθεν Έσχες

Τουλάχιστον ύποπτη αποδεικνύεται η χθεσινοβραδινή αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίασης της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, με πρόσχημα την έλλειψη κατάλληλης αίθουσας. Στη συνεδρίαση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε καταστήσει σαφές ότι θα θέσει το ζήτημα με το Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του.

Μετά τις αντιδράσεις ορίστηκε τελικά συνεδρίαση της επιτροπής για σήμερα αλλά όπως αποκάλυψε το Documento, στην ημερήσια διάταξη περιλήφθηκε η έγκριση της αρχειοθέτησης τριών λιστών με αιρετούς που κρίθηκαν ελεγχόμενοι, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης επιβεβαιώνει τις αποκαλύψεις του Documento, αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και έκανε λόγο για «εκ παραδρομής» συμπερίληψη του ονόματος του Κυρ. Μητσοτάκη στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, διαπιστώθηκε ότι εξαιτίας υπηρεσιακού λάθους, σαράντα τρείς (43) περιπτώσεις υπόχρεων, μεταξύ των οποίων και δύο πολιτικών αρχηγών, συμπεριελήφθησαν εκ παραδρομής στους προς αρχειοθέτηση καταλόγους της σημερινής συνεδρίασης, μολονότι οι περιπτώσεις αυτές είχαν ήδη ελεγχθεί και είχε εγκριθεί η αρχειοθέτησή τους στη συνεδρίαση τής 23.6.2021».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here