Ψάχνουν κινητά και πιθανές επαφές του μακελάρη της Ν. Ζηλανδίας με Ελληνες νεοναζί

 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Μπρέντον Τάραντ, ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας είχε έρθει δυο φορές στην Ελλάδα από Κάιρο για Βουκουρέστι, την πρώτη φορά στης 29/11/2016 και την δεύτερη στης 10/12/2016. Επίσης στις 20/03/2016, ερχόμενος από Κων/πολη κάθισε στην χώρα μας τουλάχιστον ένα δεκαήμερο και επισκέφθηκε την Σαντορίνη και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Οι αστυνομικοί της ειδικής ομάδας που συνέστησε η αντιτρομοκρατική για την διερεύνηση των “βημάτων” του στην Ελλάδα, έχουν ήδη εντοπίσει ακόμα και τα ξενοδοχεία στα οποία διέμενε ο 28χρονος εγκληματίας.

Περιμένουν να «μιλήσουν» τα κινητά

Επιπλέον, οι Ελληνικές Αρχές είναι σε αναμονή καθώς περιμένουν να αποστείλουν οι Αρχές τις Αυστραλίας τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσε κατά καιρούς ο μακελάρης, ώστε να διαπιστωθεί από τις εγχώριες εταιρείες εάν είχε επαφές στην Ελλάδα και κυρίως εάν είχε συναντηθεί με μέλη εγχώριων νεοναζιστικών και ακροδεξιών οργανώσεων.

Παράλληλα οι Αρχές της Αυστραλίας διερευνούν το ενδεχόμενο ο Τάραντ να είχε σχέσεις με νεοναζιστικές οργανώσεις στην Αυστραλία, ανάμεσα τους και οργανώσεις που έχουν ιδρυθεί από Έλληνες που ζουν στην Ωκεανία, καθώς το ένα από τα όπλα του έφερε την επιγραφή «Turkofagos» που παραπέμπει σε Ελληνική γραφή και βέβαια λόγω των αναφορών του στην Αγιά Σοφία και την Κων/πολη, στο μανιφέστο του μίσους που άφησε πίσω του.

Στρατόπεδα εκπαίδευσης

Τις Αστυνομικές Αρχές στην “Γηραιά Ήπειρο” επίσης, ανάμεσα τους και την Ελληνική, απασχολούν τα ταξίδια του μακελάρη σε Σερβία, Κροατία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, καθώς εκεί είναι πιθανόν να λειτουργούν μυστικά στρατόπεδα εκπαίδευσης ακροδεξιών.

Κατά συνέπεια δεν είναι δυνατόν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ο 28χρονος νεοναζί να πήγε σε Σερβία και Κροατία προκειμένου να λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση στο χειρισμό των αυτόματων τυφεκίων εφόδου, σαν κι αυτά που χρησιμοποίησε για το μακελειό στην μικρή και φιλήσυχη πόλη της Νέας Ζηλανδίας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here