Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ σε φοιτήτρια:»Και τι θες, να σου βρω εγώ δουλειά;» (βίντεο)

Για απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε εναντίον τους κατηγορούν μέλη της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστημίου Μακεδονίας)» τον πρύτανη του Πανεπιστημίου, με αφορμή παρέμβαση που έκαναν στην Πρυτανεία την περασμένη Τετάρτη.

Η παρέμβαση έγινε προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής, καθώς και για ζητήματα, όπως η διανομή δωρεάν συγγραμμάτων, η σίτιση και η στέγαση των φοιτητών.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, φαίνεται ο πρύτανης του ΠαΜακ να απαντάει ειρωνικότατα στα αιτήματα των φοιτητών. Χαρακτηριστικός είναι ο «διάλογος» που είχε με μια φοιτήτρια όταν του ανέφερε οτι δεν θα μπορεί να βρει δουλειά. « Ε,και τι θες να σου βρω εγώ;», ακούγεται να απαντά ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαρπάνης. 

Σε κάποιο άλλο σημείο η φοιτήτρια του εξηγεί ότι «ζητάω το δικαίωμά μου να φάω δωρεάν» και τότε ο Πρύτανης προέταξε το πορτοφόλι του προς την φοιτήτρια λέγοντάς της «έλα, έλα να φας», προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των φοιτητών οι οποίοι ανταπάντησαν «δεν θέλουμε τα λεφτά σας, δεν ζητάμε ελεημοσύνη»!

«Ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά» τονίζει σε ανακοίνωση της η «Πρωτοβουλία Φοιτητών ΠαΜακ».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Φοιτητών ΠαΜακ»:

«Στις 18/10, μετά από απόφαση της συνέλευσης φοιτητών Πα.Μακ., πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στην πρυτανεία, έχοντας ως κύριο αίτημα την άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής και επίσης τα δωρεάν συγγράμματα, τη δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλες/ους και το ζήτημα της παιδαγωγικής επάρκειας και της κατάργηση επαγγελματικών δικαιωμάτων που καταργούνται σε επί μέρους σχολές.

Η αυθαίρετη απόφαση της κατάργηση της πτυχιακής εξεταστικής επηρεάζει άμεσα την καθημερινότητα μας καθώς μας αναγκάζει όχι μόνο να καθυστερήσουμε τις σπουδές μας, αλλά και να πληρώνουμε επιπλέον έξοδα διαμονής στην πόλη, νοίκι, μεταφορικά κ.α.

Η πρόθεση μας να μην λειτουργήσουμε δια αντιπροσώπων, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, ενόχλησε ιδιαίτερα το διοικητικό προσωπικό. Ακολούθησε μια ¨συζήτηση παρωδία¨, με τις πρυτανικές αρχές να απεκδύονται οποιαδήποτε ευθύνη. Επιπλέον, ο πρύτανης Αχιλλέας Ζαπράνης, αρνήθηκε όποια μορφή συζήτησης, ταπεινώνοντας μας με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές για εισβολή των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο, για ακόμη μια φορά.

Για αυτό, δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό. Απαιτούμε τα αυτονόητα:

  • Άμεση άρση της απόφασης της κατάργησης της πτυχιακής εξεταστικής
  • Δωρεάν συγγράμματα και σίτιση για όλες και όλους.
  • Ενιαία και ισχυρά πτυχία με όλα τα επαγγελματικά μας δικαιώματα ενσωματωμένα σε αυτά.

Πρωτοβουλία φοιτητών Πα.Μακ.»

Print Friendly, PDF & Email

7 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here