Πρώτη μέρα πανελλαδικών με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Ξεκίνησε η πρώτη μέρα των πανελλαδικών εξετάσεων με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι είναι η προστασία και η αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Στους τελειόφοιτους ζητήθηκε να εκθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με τους λόγους για τους οποίους πρέπει το ευρύ κοινό να πλησιάσει και να γνωρίσει τους χώρους και τα μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομίας, καθώς και να προτείνουν δραστηριότητες με τις οποίες οι πολίτες και ειδικότερα οι νέοι θα εξοικειωθούν με αυτά.

Επίπλέον, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν πάνω σε κείμενο του ομότιμου καθηγητή αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλη Λαμπρινουδάκη με τίτλο «Εμείς και οι αρχαίοι χώροι θέασης και ακρόασης».

Το θέμα χαρακτηρίστηκε αναμενόμενο, λόγω και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Η φιλόλογος Ρόη Φλωροπούλου δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι επρόκειτο για σχετικά βατό θέμα και πρόσθεσε ότι το διαγώνισμα δεν ήταν στην τυπική του μορφή, καθώς το ερώτημα Β1 δεν αφορούσε, όπως συνήθως, την ανάπτυξη του θέματος, αλλά το σωστό – λάθος. «Αυτή η αλλαγή ήταν μια μάλλον ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές. Αντίθετα, το ερώτημα για τα συνώνυμα – αντώνυμα ήταν μιας κάποιας δυσκολίας», συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι, στη Νεοελληνική Γλώσσα κατεγράφη το μικρότερο ποσοστό αρίστων γραπτών των τελευταίων πέντε χρόνων, καθώς μόλις το 0,93% των υποψηφίων έγραψε πάνω από 18. Το 21,22% έγραψε από 15 έως 18, το 38,89% από 12 έως 15 και το 18,96% από 10 έως 12. Το 20,01% έγραψε κάτω από τη βάση.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη με τα μαθήματα γενικής παιδείας Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Ιστορία και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

Ενώ, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές Πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here