Προφυλακίστηκε ο έμπορος όπλων Κ.Δαφέρμος.Ομολόγησε ότι εκβιάστηκε και έδωσε μίζα

ΦΩΤΟ: IN TIME

Την τύχη του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου είχε και ο έμπορος όπλων Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος προφυλακίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής μετά την απολογία του στον ανακριτή για το σκάνδαλο με τις μίζες στα εξοπολιστικά. Αντίθετα, οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι, ο γιος του και ένας συνεργάτης του αφέθηκαν ελεύθεροι με απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα και εγγύηση 80.000 ευρώ ο καθένας . 

Ο Κ.Δαφέρμος πήρε το δρόμο για τη φυλακή, μετά την ομολογία του ότι έδωσε μίζα στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα κατόπιν εκβιασμού. Συγκεκριμένα υποστήριξε πως εξαναγκάστηκε να του δώσει χρήματα, χωρίς να θυμάται το ποσό. Θυμάται όμως  αλλεπάλληλες συναντήσεις τους στον γραφείο του Αντωνη Κάντα στο υπουργείο Αμυνας, κατά τις οποίες τον απειλούσε πως θα φροντίσει να καθυστερήσει η υπόθεση των Ρωσικών Κορνέτ με αποτέλεσμα εκείνος να έχανε την αντιπροσώπευσή τους. Μάλιστα έχει ήδη προτείνει 5 μάρτυρες που θα καταθέσουν για να επιβεβαιώσουν ισχυρισμούς του.

Ο κατηγορούμενος εξηγώντας γιατί ενέδωσε στις πιέσεις του Αντωνη Κάντα, αφού όπως διατείνεται διαθέτει τα καλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, είπε πως εκείνη την περίοδο στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αντιμετώπισε μια μεθοδευμένη δικαστική περιπέτεια στην Τουρκία την οποία θεωρούσε στημένη και για την οποία τελικά αθωώθηκε. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι δεχόταν ανώνυμες απειλές και ανηλεή πόλεμο από τους ανταγωνιστές του και εξαιτίας του φόβου μήπως απαξιωθεί η δουλειά του και το ονομά του σην αγορά των εξοπλιστικών ήταν ευάλωτος σε εκβιασμούς.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here