Προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στα Τρίκαλα

ΦΩΤΟ: ΕUROKINISSI

Σημαντικά προβλήματα και καταστροφές έχουν προκαλέσει οι ισχυρές βροχοπτώσεις για όγδοη ημέρα στον νομό Τρικάλων.

Οι καταστροφές αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, όπως και σε μηχανολογικό εξοπλισμό που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την άρδευση των καλλιεργειών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζημιές έχει υποστεί το επαρχιακό οδικό δίκτυο, κατοικίες με την εισχώρηση νερών σε αυτές, πολλές είναι οι καταστροφές και σε κτηνοτροφικές μονάδες, ενώ οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε αυτές.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, Χρήστος Μιχαλάκης, εστιάζεται στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείας του δήμου Πύλης, με την εκκένωση κατοικιών, καθώς η διάβρωση του εδάφους και οι κατολισθήσεις προκαλούν έντονη ανησυχία σε όλους τους κατοίκους του χωριού.

Το χιόνι, προσθέτει ο αντιπεριφερειάρχης, σε ορισμένα σημεία, όπως από την περιοχή της Καστανιάς και πάνω, ξεπερνά το ένα μέτρο, ενώ τεράστιες είναι οι ποσότητες νερού που έχουν συγκεντρωθεί στα πεδινά του νομού. Η ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, ενώ ο Ληθαίος ποταμός, σε ορισμένα σημεία έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα φυσιολογικά του όρια, όπως και οι ποταμοί Ανάποδος, Παλαιοπόταμος και Πάμισος, που έχουν ήδη δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις παραποτάμιες περιοχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here