Πρωτοβουλία Λαφαζάνη για πολιτικό κίνημα κατά του νέου μνημονίου

Την πολιτική πρωτοβουλία του για αποχώρηση από τον «μνημονικό» όπως καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ, και τη δημιουργία ενός πανελλαδικού πολιτικού φορέα-κινήματος με επιτροπές ενάντια στο νέο μνημόνιο, ανακοινώνει ο Παν. Λαφαζάνης, ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας μαζί με άλλα 12 στελέχη της και μη.

Το κείμενο που υπογράφουν και έδωσαν στην δημοσιότητα έχει τον τίτλο «Όχι στο νέο μνημόνιο – κάλεσμα αγώνα και λαϊκής κινητοποίησης σε όλη τη χώρα».

«Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κείμενο και οι υπογραφές:

Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.

Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.

Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.

Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.

Ποιοί υπογράφουν:

Αλέκο; Βερναρδάκης (Κομμουνιστική Ανανέωση), Νίκος Γαλάνης (Παρέμβαση), Δημήτρης Κάβουρας (Κομμουνιστική Οργάνωση Ανασύταξη), Δημήτρης Καλτσώνης (Μαρξιστικός Σύλλογος ‘Γ.Κορδάτος’), Παναγιώτης Μαντάς (ΔΗΚΚΙ), Αντώνης Νταβανέλος (ΔΕΑ), Ανδρέας Παγιάτσος (Ξεκίνημα), Σπύρος Σακελλαρόπουλος (ΑΡΑΝ), Δημήτρης Σαραφιανός (ΑΡΑΣ), Μαρία Σουάνη (Κομμουνιστικό Κίνημα Εργατικός Αγώνας), Θέμης Τζήμας (Δίκτυο Σοσιαλιστών) και Λάμπρος Χήτας (Πρωτοβουλία των 1.000).

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here