Πρωτοβουλία Ευρωπαίων σοσιαλιστών για συμφωνία

Δράση αναλαμβάνουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, η δεύτερη κοινοβουλευτική δύναμη του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας που απειλεί και την Ευρώπη, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (SPD), Τζιάνι Πιτέλα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Τρίτη.

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι εντελώς συγκεκριμένος» δήλωσε  και συμπλήρωσε: «Εάν δε καταλήξουν σε μία συμφωνία στην επόμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία χρηματική δόση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει, επομένως, να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές».

«Ο κίνδυνος, όμως, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά και την Ευρώπη. Βεβαίως, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και η Ευρώπη, από πλευράς της, θα πρέπει να υιοθετήσει μία πιο ανοικτή στάση, μία πιο ανοιχτή συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Ο κ. Πιτέλα θα βρίσκεται στην Αθήνα, την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαϊου και προτίθεται να συναντήσει τον κ. Τσίπρα.  «Η δράση των Σοσιαλιστών αποσκοπεί στη σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών και δεν έχει σημασία το ποιός κυβερνά την Ελλάδα», τόνισε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here