Πέθανε ο Christian Wettnick, πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαικής Οργάνωσης Δικαστών

Χτες » έφυγε » από κοντά μας ένας ξεχωριστός δικαστής , αγωνιστής,πνευματικός άνθρωπος, συνδικαλιστής, μουσικός, φίλος, ένας μοναδικός Ανθρωπος. Ο Christian Wettinck υπήρξε εκ των ιδρυτών της ASM, της συνδικαλιστικής οργάνωσης Δικαστών του Βελγίου και πρώτος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Δικαστών MEDEL.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρώην ανώτατο δικαστής Γ. Σταυρόπουλος:

Οραματίσθηκε ένα διαφορετικό είδος δικαστή που βρίσκεται πάντα κοντά στον αδύναμο, το φτωχό, το στερημένο. Ηθελε τη δικαστική εξουσία υπηρέτη και όχι δυνάστη. Στα δύσκολα πρώτα χρόνια της MEDEL συνέβαλε αποφασιστικά με την δράση του στη διεθνή αναγνώρισή της. Ετυχε να τον γνωρίσω από κοντά, να διαβάσω τα φιλοσοφημένα και ενός ξεχωριστού στυλ κείμενά του. Κατείχε από νέος ακόμα και για πολλά χρόνια την ξεχωριστή θέση του Αντιπροέδρου του Πρωτοδικείου της Λιέγης. Αναδείχθηκε, στη συνέχεια, Σύμβουλος του Βελγικού Συμβουλίου της Επικρατείας όπου προσπάθησε από τις Βρυξέλλες να εμφυσήσει μια άλλη νοοτροπία σ ένα διαφορετικό δικαστικό χώρο. Απογοητευμένος, μετά από χρόνια, στο τέλος της δικαστικής του σταδιοδρομίας, ζήτησε να υπηρετήσει ως Ειρηνοδίκης σ ένα μικρό χωριό στο νότιο Βέλγιο. Ηταν χαρούμενος γι αυτό. Μπορούσε έτσι να αποδίδει δικαιοσύνη όπως αυτός ήθελε ! Μοναδική περίπτωση, παγκοσμίως, Συμβούλου Επικρατείας που ζήτησε να γίνει Ειρηνοδίκης γιατί το έργο του τελευταίου το θεωρούσε πιο χρήσιμο !
Φίλε Christian, θα μένεις πάντα στη μνήμη όσων σε γνώρισαν. Η Εταιρία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες και εγώ προσωπικά σου οφείλουμε πολλά.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here