Πρωτοψάλτη: Οι δηλώσεις Ψινάκη θίγουν το ήθος και τον πολιτισμό μου

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Kαταδικάζει η υπουργός Πολιτισμού Αλκηστις Πρωτοψάλτη τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ηλία Ψινάκη, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιoλόγων (ΣΕΑ) να πάρει θέση. 

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη μετά τον σάλο αλλά και την ανακοίνωση του ΣΕΑ διαχώρισε τη θέση της εκδίδοντας με τη σειρά της ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται:

«Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα».

Όλη η ανακοίνωση της Αλ. Πρωτοψάλτη:

«Θα ήθελα να απαντήσω στην ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων με θέμα τις δηλώσεις του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη πριν την έναρξη της συναυλίας μου.

Διαφωνώ κάθετα με δηλώσεις που καταγράφονται ως προσβλητικές, διαχωρίζω την θέση μου από αυτή τη φρασεολογία που είναι αντίθετη με τον πολιτισμό μου, το ήθος μου και θίγουν την αξιοπρέπειά μου ως γυναίκα και ως Ελληνίδα.

Για λόγους αποκατάστασης των πραγμάτων και αποτύπωσης της αλήθειας θέλω να διευκρινίσω ότι η δήλωση αυτή δεν έγινε ενώπιον μου και ήδη έχω διαχωρίσει την θέση μου από νωρίς μιλώντας απευθείας με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σέβομαι τους έλληνες αρχαιολόγους και το έργο που υπηρετούν γιατί είναι σπουδαίο».

Ο δήμαρχος Μαραθώνα επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά του να πραγματοποιηθεί η συναυλία της Πρωτοψάλτη στον Τύμβο προχώρησε σε πρωτοφανείς σεξιστικές δηλώσεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here