Πρωτοφανής κυβερνητική αυθαιρεσία: Εφαρμόζουν τα απαγορευτικά μέτρα χωρίς να δημοσιευθούν σε ΦΕΚ!

Ένα πρωτοφανές για ευρωπαική χώρα σκηνικό αντιδημοκρατικής αυθαιρεσίας λαμβάνει χώρα στη χώρα. Τα νέα απαγορευτικά μέτρα για κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6, που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, έχουν τεθεί σε εφαρμογή, χωρίς να δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Πρόκειται για καραμπινάτη παρανομία την ευθύνη τη οποίας έχει μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία φαίνεται να έχει την αίσθηση ότι μπορεί να εξαγγέλλει απλώς μέτρα και να τα εφαρμόζει, αδιαφορώντας για την στοιχειώδη τήρηση της νομιμότητας.

Μέχρι τις 12.30 το μεσημέρι του Σαββάτου, τα νέα μέτρα δεν είχαν δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης, πράξη απαραίτητη για να τεθούν σε ισχύ, αφού δεν αρκούν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις.

Το γεγονός αυτό έχει ήδη τεθεί στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «ενημερώνουμε τον κ. Μητσοτάκη και το επιτελικό του κράτος πως σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ. Δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

«Σε δημοκρατικά πολιτεύματα για να έχουν ισχύ τα μέτρα πρέπει να βγουν σε ΦΕΚ» σχολιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση, που τονίζει πως «δεν αρκεί ο λόγος του αυτοκράτορα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here