Πρωτοφανής και αήθης επίθεση Μητσοτάκη κατά εργαζομένων και απεργιών-Παρουσιάζει τις αντεργατικές ρυθμίσεις ως φιλεργατικές-Τι έγραψε στο facebook

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/Γ. ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Πρωτοφανή και αήθη επίθεση στους εργαζόμενους και τις απεργίες εξαπέλυσε μέσω facebook ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, αποδεικνύοντας την δυσανεξία του ίδιου και της κυβέρνησής του στα εργασιακά δικαιώματα. Μάλιστα προσπαθεί να εμφανιστεί από πάνω και προστάτης των εργαζομένων, παρουσιάζοντας ως φιλεργατικές τις αντεργατικές διατάξεις που προωθεί.

«Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!», γράφει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Προσθέτει δε ότι «επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν…. Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!».

Η απεργία, δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση των εργαζομένων στις αντεργαικές διατάξεις της κυβέρνησης, με τις οποίες περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας και καταργεί την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων, επιβάλλοντας οικονομικές ζώνες με δυσμενέστερους όρους για τους απασχολούμενους, με διάφορα προσχήματα, όπως η οικονομική κατάσταση των επιχειρήσεων και ο κίνδυνος ανεργίας.

Στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρήκε την ευκαιρία να υπεραμυνθεί των διατάξεων αυτών, αναφέροντας τα εξής:

Για μία ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!
Κι αυτό γιατί μερικοί επαγγελματίες του συνδικαλισμού αντιδρούν στη διαφάνεια. Επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν χάσει την επαφή τους με τον κόσμο της εργασίας και που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επιθυμούν περισσότερη συμμετοχή και δημοκρατία στη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.
Εμείς νομοθετούμε τα σωματεία να είναι αντιπροσωπευτικά και να λογοδοτούν. Και οι πλειοψηφίες να είναι αυτές που θα αποφασίζουν για τη στάση των εργαζομένων, θεσπίζοντας, προαιρετικά, και τη δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Στέκομαι στο πλευρό των εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα δοκιμάζονται γιατί έτσι το θέλησε μια μειοψηφία. Οι Έλληνες κουράστηκαν, πλέον, να δοκιμάζονται από πρακτικές περασμένων δεκαετιών.
Είναι καιρός να πάμε μπροστά. Και θα πάμε!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here