Πρωτοφανής ενέργεια: Εισαγγελική έρευνα κατά Τσίπρα, Βαρουφάκη και Κουτσούμπα για το Πολυτεχνείο

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, ασυνήθιστη στα πολιτικά χρονικά, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας λίγες μέρες μετά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί εάν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους πολιτικούς αρχηγούς Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη με αφορμή τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Την ώρα δηλαδή που έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου ένα σωρό βίντεο και φωτογραφίες με αστυνομική βία, η Εισαγγελία Πρωτοδικών κινείται εναντίον των τριών πολιτικών αρχηγών της Αριστεράς.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια, έπειτα από αναφορά του Φαήλου Κρανιδιώτη, θα εξεταστεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κορονοϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή.

Η εντολή για την προκαταρκτική δόθηκε κατόπιν σχετικής καταγγελίας που έγινε στην εισαγγελία ενώ λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα η δικογραφία αναμένεται να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here