Πρωτοφανής αστυνομική καταστολή: Εισβολή των ΕΚΑΜ στη φοιτητική εστία Ζωγράφου-Καταστροφές από αστυνομικούς καταγγέλλουν φοιτητές (φωτο)

Δυνάμεις των ΕΚΑΜ  εισέβαλαν νωρίς το πρωί στη φοιτητική εστία του Ζωγράφου που βρίσκεται στην οδό Ούλαφ Πάλμε, σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών που επικοινώνησαν με το avgi.gr.

Στις φωτογραφίες φαίνονται οι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ καθώς βρίσκονται στους διαδρόμους των δωματίων. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι τους έχουν αποκλείσει στα δωμάτιά τους και δεν τους αφήνουν να βγουν έξω.

ΕΚΑΜ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Σύμφωνα με τις περιγραφές τους, έχουν κάνει άνω – κάτω πολλά δωμάτια φοιτητών.  Η εισβολή είναι πρωτοφανής αφού ποτέ ξανά δυνάμεις της αστυνομίας δεν είχαν εισβάλει σε φοιτητική εστία Πανεπιστημίου. Το πρόσχημα, όπως είπαν, είναι κάποια δωμάτια στη φοιτητική εστία που είναι κατειλημμένα.

Καταγγελίες ότι με πρόσχημα την εκκένωση κατειλημμένων δωματίων αστυνομικοί σπάνε τζάμια και προκαλούν φθορές.

ΕΚΑΜ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΖΗΜΙΕΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν επιστρατεύσει ακόμα και drone. Οι φοιτητές που έχουν βγει στα μπαλκόνια για να τραβήξουν φωτογραφίες, είδαν ξαφνικά να εμφανίζεται  drone με μεγάφωνο το οποίου τους λέει  που τους «μπείτε όλοι μέσα»!

ΕΚΑΜ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν και στο Facebook με το σχόλιο «

Δύο μέρες πριν την αλλαγή του χρόνου επέλεξε το κράτος να μπουκάρει στις Φοιτητικές Εστίες Πανεπιστημίου Αθηνών για να τις εκκενώσει.

Στην αρχή κόβεις το φαγητό, μετά το νερό, κ στο τέλος την δυνατότητα να μένεις δωρεάν. Η δυτική Αττική ήρθε πιο κοντά μας.»

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες του συλλόγου εστιακών φοιτητών, τους έχουν κόψει εδώ και καιρό τη σίτιση.

Πρόσχημα φέρεται να είναι το γεγονός ότι κάποια δωμάτια φέρονται να είναι υπό κατάληψη, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγιναν και έρευνες για ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα των εστιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο, έπειτα από κινητοποίηση διαμαρτυρίας των φοιτητών και καταγγελίες ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε διακόψει τη σίτιση προκειμένου να εκβιάσει τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Μετά από τις κινητοποιήσεις, η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ είχε υποσχεθεί να επανεξετάσει το ζήτημα διαμονής για τους εστιακούς φοιτητές των οποίων οι σπουδές ολοκληρώνονται το επόμενο εξάμηνο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here